Pelhřimov je v kvalitě života druhý mezi městy Vysočiny a jednadvacátý v ČR

26.12.2022 17:02 | Tisková zpráva

Kvalita života v Pelhřimově je hodnocena dle odborníků jako druhé nejlepší město na Vysočině. Oproti loňsku se Pelhřimov vyhoupl o sedm příček nahoru, a je tak dvacátým prvním nejlepším městem v České republice. „Velmi nás těší, že Pelhřimov nabízí zdravý a plnohodnotný život v kulturním, společensky příznivém a bezpečném prostředí. Snažíme se neustále zlepšovat kvalitu života pro naše obyvatele a co nejlépe zajistit jejich potřeby.,“ vyjádřil se k hodnocení starosta Ladislav Med.

Pelhřimov je v kvalitě života druhý mezi městy Vysočiny a jednadvacátý v ČR
Foto: Archiv
Popisek: Pelhřimov

Pelhřimov dosáhl výborného umístění v letošním pátém ročníku Indexu kvality života, který sestavuje projekt Obce v datech a konzultační společnost Deloitte. Tento index porovnává veřejně dostupná data ve 206 českých obcích s rozšířenou působností. Pelhřimov je v rámci 15 hodnocených měst Vysočiny stejně jako loni na 2. místě. Pokud jde o celkové pořadí, je Pelhřimov z celkem 206 měst letos na 21. místě, což představuje oproti loňsku zlepšení o 7 pozic. Index kvality života je vyjádřen známkami od 0 do 10, Pelhřimov dosáhl celkového hodnocení 6,4. V hlavních kategoriích byly hodnoceny ukazatele „zdraví a životní prostředí“ - 7,1 a „materiální zabezpečení a vzdělání“ – 7,5. Index kvality života zahrnuje celkem 29 ukazatelů, které vyjadřují např. úroveň zdraví, prostředí a dostupnosti zdravotní péče, optimální materiální podmínky (práce, bydlení a vzdělání), dostatečnost služeb a také vztahy mezi lidmi.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

migranti

V rozhovoru pro PL jste řekl, že hnutí SPD tady nechce žádné africké a islámské migranty. Ty ale podle všeho k nám ani nechtějí. Jak se ale stavíte k přijímání uprchlíků z Ukrajiny? A vracel byste na Ukrajinu bojeschopné muže? A pokud ano, jak?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …