Perštejn: Nové hřiště je propojeno s koupalištěm

18.05.2017 21:15

ové dětské Oranžové hřiště mají v Perštejně. Nachází se u tamního koupaliště a svým herním složením je určeno spíše pro menší děti z místní mateřinky a prvního stupně základní školy. Na realizaci hřiště získala obec grant od Nadace ČEZ za 300 000 korun. Na severu Čech je to od roku 2003 již 55 Oranžové hřiště v pořadí.

Perštejn: Nové hřiště je propojeno s koupalištěm
Foto: obec-perstejn.cz
Popisek: Perštejn

„Máme v obci pěkné koupaliště, u kterého nám chybělo rovněž pěkné dětské hřiště. Drobotiny, která jej využije je u nás také dost. Mateřinku navštěvuje 45 a základní školu 120 dětí. Hřiště nebude ovšem sloužit jen jim, ale i těm, co přijedou do Perštejna na návštěvu za příbuznými či kamarády a také malým rekreantům ubytovaným v areálu koupaliště. S ním je propojeno přístupovým schodištěm a malou kovovou brankou. Mimo sezonu pak bude přístupno vchodem od volejbalových kurtů. Tím bude zajištěno jeho využití od jara do podzimu, a pokud to povětrnostní podmínky dovolí, tak možná i v zimním období,“ říká starosta obce Jiří Rejmann.

Nové hřiště v Perštejně je tvořeno multifunkční dopadovou plochou, na níž jsou rozmístěny toboganová varianta prolézací pavučiny, vahadlová houpačka, dvě pružinová houpadla ala mořský koník, jedna dvojitá hrazda a dvě lavičky s opěrkou. Až na nezbytné kovové, laminátové a provazové prvky je vše ve dřevě.

„Dětská multifunkční hřiště patří mezi ta nejoblíbenější vůbec. Je moc dobře, že v obcích takto myslí na své nejmenší obyvatele a účinně tak parafrázují známý hudební slogan – A co děti, mají si kde hrát? Na severu Čech je to po Braňanech u Mostu v tomto měsíci již druhé pěkné místo pro aktivní odpočinek dětí, jehož realizaci jsme prostřednictvím grantu podpořili,“ dodala k tomu Michaela Ziková ředitelka Nadace ČEZ.

Rodina Oranžových hřišť je velmi pestrá. Podle jejich funkčnosti a věkovému zaměření vyrůstají u mateřinek, základních či středních škol, ale třeba i na návsích, uprostřed panelových sídlišť, v již dlouhá léta fungujících sportovních areálech či ve volné přírodě. Nejoblíbenější jsou pochopitelně multifunkční sportoviště či dětská hřiště, která jsou veřejně přístupná. V rámci celé České republiky Nadace ČEZ podpořila od roku 2003 do 2017 realizaci více než 440 projektů „Oranžových hřišť“. V případě Ústeckého a Libereckého kraje se jedná o 55 hřišť za téměř 55 milionů korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

22:28 Jablonec nad Nisou: Město zaslíbené podnikání

Jablonci nad Nisou se ve vysoké konkurenci podařilo obhájit loňské krajské prvenství. Druhou příčku …