Písek: Cena starostky města pro Písecký komorní orchestr

15.12.2020 13:49

Cenu starostky města Písek za rok 2019 obdržel Písecký komorní orchestr. Na jednání zastupitelstva 3. prosince ji od starostky Evy Vanžurové převzaly Svatava Krämerová a Milada Klátilová.

Písek: Cena starostky města pro Písecký komorní orchestr
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Velice si ceny vážíme a bereme ji jako ocenění za šedesát let činnosti orchestru a reprezentaci města,“ řekla Svatava Krämerová. PIKO obohacuje kulturní život ve městě kvalitními programy. „Zveme významné sólisty a dirigenty, spolupracujeme s mladými talentovanými umělci, pořádali jsme také výchovné koncerty pro školy,“ poznamenala Svatava Krämerová.

Cena starostky je odměnou za mimořádné počiny ve všech oblastech kulturně-společenského života ve městě, poprvé byla udělena za rok 2017. Obdržet ji může fyzická i právnické osoba nebo kolektiv osob bez právní subjektivity, které mají trvalé bydliště nebo sídlo na území města Písek. Nominovaného schvaluje zastupitelstvo. Doposud se ocenění předávalo během městské slavnosti Dotkni se Písku, ta ale byla kvůli epidemii koronaviru letos zrušena, proto musela být pro předání ceny zvolena jiná příležitost. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

11:33 Varnsdorf nechá zateplit panelový dům v ulici Karolíny Světlé, práce začnou během léta

Šestnáct milionů korun má město připraveno v rozpočtu na zateplení panelového domu v ulici Karolíny …