Písek: Cenu starostky města získal soubor Písečan

05.02.2018 19:00

Folklorní soubor Písečan se stal prvním držitelem Ceny starostky města, kterou 3. února na reprezentačním plesu města předala zástupcům souboru starostka Eva Vanžurová. „Věřím, že se každoroční udílení tohoto nového ocenění za mimořádné počiny ve všech oblastech kulturního života města Písku stane tradicí, “ uvedla starostka.

Písek: Cenu starostky města získal soubor Písečan
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Kandidáty na cenu mohli koncem roku navrhovat sami obyvatelé města. Z osmi nominovaných pak kulturní komise doporučila právě Písečan a zastupitelstvo na svém lednovém zasedání tuto volbu potvrdilo. Ocenění si soubor zasloužil za dlouholetý přínos městu na poli kulturním, ať již jde o každoroční organizaci oblíbeného Mezinárodního folklorního festivalu v Písku, důstojnou reprezentaci města v zahraničí i práci s dětmi v souboru Písečánek. „Cena udělená Písečanu je rovněž symbolickým poděkováním Milanu Bečkovi, který stál u jeho zrodu,“ doplnila starostka.

Součástí ceny je pamětní list a umělecký předmět znázorňující „štěstí“. Ten pro město Písek vytvořil Jan Bajer. „Inspirací mu bylo dílo českého básníka a rovněž také významného píseckého občana Adolfa Heyduka, který v básni Dědův odkaz poukazuje na prchavost pocitu štěstí. Verše kdysi proslavila nezapomenutelná scéna z filmu Škola základ života s Jaroslavem Marvanem a Josefem Peškem. Štěstí. Co je štěstí? Muška jenom zlatá…,“ připomněla Eva Vanžurová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

10:23 Olomouc vydává svou první bankovku, slavit bude i koncertem a přehlídkou kinematografie

Hudbou, filmy, workshopy a diskusemi, ale také úplně prvním vydáním sběratelské eurobankovky oslaví …