Písek: Cílem další starostenské cesty byla společnost Jitex COMFORT

22.09.2023 7:29 | Tisková zpráva

Společnost Jitex COMFORT, s. r. o., byla další píseckou firmou, kterou navštívil starosta Michal Čapek v rámci starostenské cesty organizované Jihočeskou hospodářskou komorou. S výrobním programem této textilní firmy, jež navázala na tradici pletařské výroby Jitexu, ho seznámil jednatel společnosti Radek Slavíček. Firma má svou pletárnu, barevnu a konfekční dílnu, vyšívací středisko i oddělení sítotisku. Celý výrobní proces – od výroby úpletu po ušití – zajišťuje sama.

Písek: Cílem další starostenské cesty byla společnost Jitex COMFORT
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Je skvělé, že se tradiční značka Jitex, která je neodmyslitelně spjata s Pískem, udržela na trhu a odolala i silné konkurenci v podobě levného textilu dováženého z Asie,“ řekl starosta. V Jitexu COMFORT šijí například trička, polokošile, šaty, sukně, spodní a noční prádlo, tradiční župany z plyše, ale také termoprádlo nebo funkční oblečení z moderních materiálů, jako je merino vlna nebo bambus. „Ve srovnání s asijským textilem jsou naše výrobky dražší, ale díky tomu, že celý proces zajišťujeme sami, můžeme ručit za kvalitu našeho zboží,“ uvedl Radek Slavíček s tím, že se firma soustředí hlavně na český trh. „Vyrábíme textil pod svou značkou, ale šijeme také pro cizí značky, případně dodáváme polotovary. Zákazníci mohou naše výrobky koupit v e-shopu nebo partnerských prodejnách v různých městech,“ doplnil Radek Slavíček.

Jitex COMFORT v současnosti zaměstnává zhruba 75 lidí, kteří jsou převážně z Písku a okolí. Písecká firma se podobně jako jiné české textilní podniky potýká s nedostatkem kvalitních pracovníků.

Výrobci textilu proto založili ve spolupráci s Jihočeskou hospodářskou komorou sdružení Textil a pomohli na svět novému učebnímu oboru Výrobce textilií, který vyučují na střední odborné škole ve Strakonicích. Jedná se o jediný učební obor tohoto druhu v Jihočeském kraji a jeho žáci absolvují praxe přímo ve výrobních závodech. Absolventi však zatím většinou odchází mimo obor. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

Důchodová reforma

Tvrdíte, o důchodové reformě jednáte i s laickou veřejností. Jak? Kde? Jsem si ničeho takového nevšiml. A myslíte, že má smysl schvalovat něco, na čem se aspoň z větší části neshodnete s opozicí? K čemu reforma, kterou jiná vláda zase zruší, což už se stalo? Nebylo třeba chybou, že jste s opozicí ne...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Město připravuje aplikaci pro komunikaci s občany

16:29 Ústí nad Labem: Město připravuje aplikaci pro komunikaci s občany

Společnost Metropolnet zajistila veřejnou zakázku na pořízení mobilní aplikace, která bude sloužit k…