Písek: Cipískoviště 2015 bylo úspěšné

31.05.2015 12:42

Písecké Cipískoviště, které proběhlo o víkendu 15.–17. května 2015, bylo velmi úspěšné. Akce podpořená rozpočtem města Písek a Jihočeského kraje je tradičně připravována s řadou dalších místních pořadatelů. Letošnímu ročníku přálo počasí a tak většinu návštěvníků od možnosti užít si víkend v Písku neodlákaly ani souběžně probíhající zápasy hokejového mistrovství světa.

Písek: Cipískoviště 2015 bylo úspěšné
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Rozsáhlé aktivity realizovalo Centrum kultury Písek o.p.s. s těžištěm programu v Palackého sadech. Tradičně velmi populární jsou soutěže ve stavění pískových hradů mateřských škol, vystoupení píseckých zájmových souborů i připravená koncertní vystoupení. Celkem během víkendu zde shlédlo program na 5 tisíc návštěvníků. Centrální písecký park v sobotu také nabídl zajímavé sportovní aktivity – soutěž autíček a robotů pořádanou píseckým Radioklubem a prezentaci frisbee oddílem TJ Sokol Písek.

Oblíbenou součástí Cipískoviště se staly závody dračích lodí mezi Novým a Kamenným mostem. Z devíti startujících týmů hlavní závod na 200 m vyhrál již potřetí za sebou Sokol Písek, závod na 1 km letos opanovala posádka Města Písek. Budoucí nástupníci těchto borců jistě vzejdou ze školních posádek, letos již podruhé se uskutečnil závod píseckých základních a středních škol v počtu celkem 14 týmů.

Hojnou návštěvnost měly workshopy v písecké Sladovně, ať již ten pořádaný přímo Sladovnou Písek o.p.s. nebo výtvarné dílny Šikovných výtvarníků, kterých se zúčastnilo osm set zájemců. Vyvrcholením programu zde pak bylo otevření nové stálé expozice sladovnictví - možnosti vidět zbrusu novou výstavu využily na dvě stovky návštěvníků.

Dobrou práci pořadatelů z Tábornického klubu Písek a Domu dětí a mládeže Písek ocenily více než 2 tisícovky účastníků Pohádkového lesa. 13 stanovišti s úkoly prošlo 750 dětí, pro které byl v místě startu a cíle v parku Na Trubách připraven i doprovodný program v podobě vystoupení Píseckých loutkářů, výtvarných a rukodělných činností a živé country hudby.

Letošní Cipískoviště zakončilo Dětské zábavné odpoledne pořádané firmou Petra Jirotky. Na Městském ostrově střídala jedna akce druhou, dvě stoky dětí soutěžily o tituly Cipíska tanečníka, zpěváčka a šikulína, ve které se skládal obrázek Písku rozstříhaný na malé kousky. Součástí programu byly také ukázky a možnost vyzkoušení rybolovné techniky s mistryní světa Kateřinou Markovou.

Cipískoviště 2015 je sice za námi, ale některých jeho akcí mohou obyvatelé i návštěvníci Písku užívat po celou letní sezónu. Již podeváté totiž v našem městě vyrostly obří sochy z písku, vedle náplavky řeky Otavy je možné jedno další dílo shlédnout na druhém břehu u Městské elektrárny. Sochy letos představují husitské náměty, stejné tak jako další dvě aktivity, které z akce zůstaly. Jedná se o výstavu „Doba husitská v Písku“ a veřejnou sbírku klíčů do husitských kádí, obojí se nachází v Čechově ulici nedaleko Kamenného mostu.

Proběhlá schůzka pořadatelů akce určila již také termín jejího pořádání pro příští rok a to s nadějí, že třináctý ročník Cipískoviště a pátek třináctého přinesou o víkendu 13.–15. května 2016 do Písku slunce. Více informací o akci je k dispozici na www.cipiskoviste.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

22:28 Litoměřice: Koupaliště na Písečném ostrově je otevřené

S příchodem letního počasí otevřelo své brány letní koupaliště na Písečném ostrově v Litoměřicích. V…