Písek: Děti si mohly na veletrhu vybírat koníčky

24.06.2019 10:51

Téměř tři desítky organizací, spolků i škol se představily na Veletrhu volnočasových aktivit v Kulturním domě v Písku. Prezentační stánky zaplnily velký sál i zahradu. Děti si zde vedle získání základních informací mohly zábavnou formou vyzkoušet nabízené aktivity a obdivovat třeba i poháry ze soutěží. Podobná akce se ve městě konala poprvé a vyvolala velký zájem veřejnosti.

Písek: Děti si mohly na veletrhu vybírat koníčky
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Většina z prezentujících využila možnosti ukázat formou vystoupení na podiu, co se děti v kroužcích naučily,“ říká Marie Cibulková z odboru školství a kultury, který veletrh pořádal ve spolupráci s Centrum kultury města Písku. „Věděli jsme, že zájmových kroužků, ať už sportovních, uměleckých, technických nebo vzdělávacích, je ve městě celá řada, ale rodiče o nich nemají dostatečné informace nebo jim schází konkrétní představa o náplni činnosti. Proto jsme chtěli jim i jejich dětem pomoci se v nabídce volnočasových aktivit zorientovat. Vzhledem k tomu, že jsme tento formát zvolili vůbec poprvé, celý veletrh byl velkou inspirací pro nás všechny a věříme, že i v příštím roce se opět setkáme. Velké poděkování patří prezentujícím se oddílům, spolkům, školám a všem ostatním, kteří se v maximální míře po celý den věnovali dětem, rodičům i dalším návštěvníkům.“

Reakce těch, kdo se přišli podívat, byly jednoznačně pozitivní. „Jsem úplně nadšená, myslím, že je to nejlepší způsob, jak děti k užitečnému a zdravému trávení volného času přesvědčit,“ míní jedna z návštěvnic Andrea Žáková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…