Písek: Dobrovolní hasiči mají nový vůz

12.10.2015 6:28

Nový dopravní automobil usnadní práci Jednotce sboru dobrovolných hasičů města Písku

Písek: Dobrovolní hasiči mají nový vůz
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Dobrovolní hasiči mají nový vůz. Vyrážet bude třeba k likvidaci nebezpečného hmyzu. Hodnota dopravního automobilu bez věcných prostředků požární ochrany, které dodalo město Písek, byla 1.595.990 Kč. Z této hodnoty 1 mil Kč uhradilo město Písek a 600 tisíc Kč poskytlo v rámci grantového programu na podporu obnovy zásahových požárních automobilů jednotek sborů dobrovolných hasičů obcí Jihočeského kraje, zařazených do kategorie JPO II a JPO III Jihočeský kraj. Hodnota i s vybavením je 2,3 mil Kč.

Automobil DA L značky IVECO poslouží především pro přepravu členů Jednotky sboru dobrovolných hasičů města Písek. Vozidlo bude také pomáhat při zajišťování ochrany obyvatel, omezování škod na životním prostředí, při mimořádných událostech a živelních pohromách. Bude přednostně využíváno pro technické zásahy, jako je čerpání vody ze zatopených nemovitostí, odstraňování padlých stromů a dalších překážek.

Je vybaveno úložným prostorem s úchytnými prvky určenými pro upevnění požárního příslušenství. Výše popsané zásahy už tak nebudou muset být prováděny velkým vozidlem LIAZ 101.850 CAS 25, které bylo vyroben již v roce 1987 a jeho provoz je výrazně nákladnější.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…