Písek: Firma, která rekonstruuje 5. MŠ, je v insolvenci a zakázku nedokončí

03.09.2022 15:59 | Tisková zpráva

Firma, která rekonstruuje objekt 5. mateřské školy na Fügnerově náměstí, je v insolvenci a zakázku v plném rozsahu nedokončí. Děti by však měly do školky nastoupit v pondělí 5. září, jak bylo avizováno.

Písek: Firma, která rekonstruuje 5. MŠ, je v insolvenci a zakázku nedokončí
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Podnikáme potřebné kroky, aby mohl být školní rok zahájen k tomuto datu, a to i přes možná omezení provozu,“ řekl Vít Fučík z odboru investic a rozvoje. Město bude muset také řešit dokončení rekonstrukce.

Zakázku za více než 12 milionů získala na základě výběrového řízení firma ACG-Real, s. r. o. S realizací začala v červnu a práce měly trvat 20 týdnů. Rekonstrukce zahrnovala zateplení, instalaci venkovního stínění nebo sanaci části zdi ve dvoře, dále také vybudování výtahu pro dopravu stravy, rekonstrukci vodovodu, plynovodu, vzduchotechniky, vytápění a elektroinstalace.

Práce v interiéru a výměna oken byly naplánovány na letní prázdniny. V závěru minulého týdne musela škola kvůli komplikacím, spojeným s větším rozsahem prací, než se původně plánovalo, a situací na trhu se stavebninami odsunout začátek školního roku z 1. na 5. září.

Počítalo se s tím, že některé dokončovací práce vně budovy budou pokračovat za provozu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…