Písek: Lávka přes městský ostrov bude kvůli rekonstrukci od 8. února uzavřena

07.02.2021 6:32

Lávka přes městský ostrov bude kvůli zahájení rekonstrukce od pondělí 8. února uzavřena. Částečně bude uzavřen i jízdní pás pro cyklisty společné stezky rozdělené pro chodce a cyklisty v předpolí lávky v ul. Svatotrojická.

Písek: Lávka přes městský ostrov bude kvůli rekonstrukci od 8. února uzavřena
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

S lávkou bude opraven i most v Ostrovní ulici. Stavbu za téměř 30 milionů korun bez DPH bude realizovat firma Metrostav, která vzešla z výběrového řízení. Do poloviny června by měly být práce hotovy.

Anketa

Má Ústavní soud vaši důvěru?

7%
93%
hlasovalo: 30421 lidí

Další náklady související s rekonstrukcí lávky jsou spojeny s přeložením a ochranou stávajících inženýrských sítí. Během rekonstrukce bude zhotovena nová protikorozní ochrana lávky, prvky, které jsou zeslabeny zvýšenou korozí, budou nahrazeny novými. Ložiska se nechají repasovat a vrátí se zpět. Spodní stavba bude ošetřena, trhliny lokálně injektovány a betonové povrchy reprofilovány. Kamenný obklad pilířů bude očištěn otryskáním a přespárován. Nové budou fošny mostovky a také zábradlí v okolí lávek.

Rampa, která vede na ostrov, bude mít mimo jiné také nové zábradlí a branku. Z mostu v Ostrovní ulici bude odstraněna zámková dlažba, dočká se nové izolační vrstvy, obnovení krycí vrstvy betonu či zaspárování trhlin.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

7:04 Písek: Na náplavce začaly vyrůstat první dvě sochy z písku

Sochaři začali ve středu pracovat na prvních dvou obřích pískových sochách. Ráno nákladní auto přive…