Písek: Město a hejtmanství uctilo 161. výročí narození T. G. M.

08.03.2011 9:06

Památku T. G. Masaryka uctilo město Plzeň a hejtmanství Plzeňského kraje v pondělí 7. března u příležitosti 161. výročí narození této významné osobnosti našich dějin vzpomínkovým aktem u Památníku národního osvobození.

Písek: Město a hejtmanství uctilo 161. výročí narození T. G. M.

Ve svém projevu primátor Martin Baxa mj. uvedl:

„Myslím si, že Masaryk byl však především demokrat, hluboce a široce promýšlející tento společenský systém a zároveň jej systematicky a důsledně prosazující do života tehdejší československé společnosti. Jistěže to nebyla ta ideální forma demokracie (a žádná demokracie nemůže být ze své podstaty ideální, demokracie je nekonečný proces a práce), přesto však bylo tehdejší Československo po 20 let především díky Masarykovi vzorem pro ostatní evropské státy. Můžeme jen litovat, že válečný přeryv a čtyřicetiletý totalitní systém hluboce přerušily kontinuitu vývoje demokratického systému u nás. Následky pociťujeme dodnes."

Vzpomínkového aktu se zúčastnil ministr spravedlnosti Jiří Pospíšil a za město Plzeň 1. náměstkyně primátora Eva Herinková, náměstek primátora Miloslav Šimák a radní Jiří Kuthan.

Další zprávy z Písku čtěte ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-pisek.cz

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

věcná diskuze

Dobrý den, máte dojem, že se na půdě Sněmovny odehrává věcná diskuze? Já mám spíš dojem, že koalice ani diskutovat nechce, že si je jistá svou většinou a naopak opozice obstruuje (většinou až moc), aby se zviditelnila. Nějaký smysluplný dialog mezi vládou a opozicí nevidím a myslím, že je chyba na o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

22:09 Kroměříž: Pátá Švabinského luneta bude zdobit Muzeum Kroměřížska

Mozaikovou lunetu Maxe Švabinského s názvem Budovatelé Národního divadla budou moci již brzy obdivov…