Písek: Město plánuje stavbu nové sportovní haly

10.11.2021 19:53

Město Písek plánuje výstavbu nové sportovní haly v blízkosti stávající obloukové haly v areálu TJ Sokol Písek a školního areálu ZŠ J. K. Tyla.

Písek: Město plánuje stavbu nové sportovní haly
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Na základě prověřovací studie je navržena hala o vnějších rozměrech 36 x 46,6 m a výšce 12 m.

Anketa

Jste pro zavření hospod a restaurací? (Ptáme se od 10. 11. 2021)

14%
75%
hlasovalo: 23659 lidí
Její součástí by měl být prostor s tribunami a zázemí se šatnami, kanceláří a technikou. Rozměry hrací plochy 22 x 42 m by umožnily využití haly pro florbal, futsal a házenou. Stavba by podle odhadů měla město vyjít na zhruba 120 milionů korun. Investiční záměr výstavby haly a zahájení výběrového řízení na projektanta schválilo zastupitelstvo na svém listopadovém jednání. Předpokládá se, že by nová hala mohla stát v první polovině roku 2025.

„K tomuto řešení jsme přistoupili mimo jiné proto, že proces přípravy zastavění areálu Žižkových kasáren a schvalování územní studie postupuje poměrně pomalu a možnost výstavby plánované všesportovní haly v této lokalitě se v nejbližších letech nejeví příliš reálně,“ řekla starostka Eva Vanžurová. Navíc stávající kapacity sportovních zařízení poptávce sportovců nestačí, některé týmy proto jezdí trénovat do jiných měst a obcí. V Písku také není žádná hala, která by odpovídala požadavkům na nejvyšší sportovní soutěže, např.  Písek hraje Interligu házené žen.

Urbanistický koncept navrhuje umístit halu podél východní strany obloukové haly a co nejblíže k ní, aby bylo umožněno efektivní propojení stávající a nové haly a zároveň aby byl zachován co největší odstup od sousedící základní školy. „Škola souhlasila s tím, že kvůli hale přijde o dvě venkovní hřiště, na druhou stranu však získá možnost využívat nové sportoviště pro hodiny tělesné výchovy,“ poznamenala Eva Vanžurová.

Návrh počítá s tím, že v hale budou dvě tribuny. Jedna může mít kapacitu 330 míst k sezení a 60 ke stání, určena by tedy byla pro velké sportovní akce. Druhá tribuna by mohla mít až 168 míst. Pod hlavní tribunu je situováno zázemí, které zahrnuje čtyři volné šatny, jednu šatnu pro domácí tým, dvě pro rozhodčí, kancelář vedení klubu a šatnu trenérů, nářaďovnu a kancelář správce s vybavením pro zdravotníka. Nebude tu chybět ani nutné hygienické zázemí a WC pro vozíčkáře. Aby bylo možné využít navrhované zázemí stávající obloukovou halou a umožnit paralelní hry na obou hracích plochách, byla navržena propojovací chodba. Počítá se i s vybudováním prostor, kde byl umístěn bufet.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…