Písek: Městské středisko sociálních služeb získalo certifikát kvality

04.01.2023 9:15 | Tisková zpráva

Městské středisko sociálních služeb Písek úspěšně prošlo systémem externí certifikace a v závěru uplynulého roku získalo Značku kvality v sociálních službách.

Písek: Městské středisko sociálních služeb získalo certifikát kvality
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Nový certifikát potvrdil vysokou úroveň poskytované péče, individuální a také partnerský přístup ke klientům. „Velice mě těší, že jsme skvěle prošli náročným hodnocením a zařadili jsme se mezi osm desítek obdobných zařízení, které značku kvality získaly. 

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

Poděkování za to patří hlavně našim pečovatelkám, které odvádějí skvělou práci,“ řekla ředitelka městského střediska Jana Humpálová. Písecké zařízení získalo za poskytované služby v celkovém hodnocení pět hvězd, tedy maximální možný počet.

Certifikaci uděluje Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR. Podle jejího hodnocení je pečovatelská služba poskytovaná píseckým městským střediskem velmi dobře nastavena a ukázalo se také, že sami klienti jsou s prací zaměstnanců spokojeni. „Vaši zaměstnanci jsou velmi nadšení a svoji práci vykonávají velmi dobře. Zejména velmi kladně hodnotíme multidisciplinární práci týmu pečovatelské služby,“ uvádí asociace ve své zprávě.

Pozitivně hodnotí i zpracování veškeré dokumentace a jako příklad dobré praxe uvádí „kartu klienta“. „Karta obsahuje přehled důležitých informací o klientovi, jeho potřebách, nastavených službách a úkonech. To nám umožní poskytnout klientovi co nejrychleji a nejefektivněji objednané úkony v případě, že je třeba rychle zastoupit jeho stálou pečovatelku,“ vysvětlila Jana Humpálová.

Značka kvality v sociálních službách hodnotí všechny důležité aspekty poskytování sociální služby z pohledu samotného klienta. Počet přidělených hvězd dává novým uživatelům sociální služby, zájemcům nebo jejich rodinným příslušníkům jednoznačnou informaci o tom, jakou kvalitu mohou od poskytovaných služeb očekávat.

Systém Značky kvality vznikal od roku 2009 pro domovy pro seniory, první certifikace této služby byly udělovány v roce 2011. Postupně byl systém zpřístupněn i pro další sociální služby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

20:27 Litoměřice: Projekt parkovacího domu v Růžovce je pozastaven

Přísné podmínky dotačního programu pozastavují v tuto chvíli projekt výstavby parkovacího domu v uli…