Písek: Městu byla udělena pamětní plaketa Péče o válečné hroby

28.10.2018 10:41

Za celkovou rekonstrukci a restaurování pomníku padlým u Melegnana a Solferina 1859 byla městu Písek udělena pamětní plaketa Péče o válečné hroby Ministerstva obrany ČR.

Písek: Městu byla udělena pamětní plaketa Péče o válečné hroby
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Z rukou hejtmanky Jihočeského kraje Ivany Stráské ji 23. října 2018 převzala starostka města Eva Vanžurová. Ocenění obdrželi zástupci devíti měst a obcí a čtyři občané.

Pomník byl zbudován roku 1861 k uctění památky 872 padlých vojáků c. k.11. pěšího pluku. Jeho autorem je pražský sochař Emanuel Max. Současně s druhou etapou rekonstrukce lokality Bakaláře došlo i k opravě pomníku. „Jeho okolí bylo upraveno, pomník byl restaurován, instalovány zde byly desky s replikami původních textů, dožívající betonové stupně z roku 1916 byly nahrazeny novými kamennými a přibylo kované zábradlí,“ rekapituluje úpravy pomníku padlým Rudolf Koraba z odboru investic a rozvoje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…