Písek: Na urbanistické vycházce se řešila doprava v bývalých kasárnách

22.06.2019 19:03

Ve středu 19. června se v prostoru bývalých Žižkových kasáren sešly více než tři desítky lidí na urbanistické procházce pořádané městem Písek, odborem investic a rozvoje.

Písek: Na urbanistické vycházce se řešila doprava v bývalých kasárnách
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Vycházky se vedle další veřejnosti zúčastnili zastupitelé, architekti, obyvatelé okolní zástavby, ředitelé středních škol sousedících s tímto územím i zástupce policie ČR.

„Cílem úvodního setkání přímo na místě bylo zjistit a analyzovat potřeby a zájmy, které se prostoru budou dotýkat, vytipovat klíčové body pro další plánování jeho rozvoje, a hlavně otevřít diskuzi o náplni tohoto území,“ shrnuje místostarostka Petra Trambová. V úvodu komentované vycházky místostarostka nastínila, jaký postup město zvolilo v souvislosti s posledním usnesení zastupitelstva, které rozhodlo o tom, že v lokalitě bude umístěna sportovní hala a bazén. Plánuje se zde rovněž bytová, případně občanská či administrativní výstavba.

„Důležitá pro další plánování dopravní situace v bývalých kasárnách jsou v současné době probíhající jednání s Ředitelstvím silnic a dálnic ČR. To například zcela odmítlo omezení rychlosti na přilehlé komunikaci první třídy I/20, na kterou má být lokalita napojena, a doporučuje mimoúrovňové křížení. Také o tomto návrhu budeme jednat a zpracovatel urbanistické studie předloží několik možných variant,“ dodává Petra Trambová.

Dvouhodinová debata přímo na místě dala prostor mnoha návrhům na budoucí dopravní řešení lokality. Zazněly i konkrétní připomínky k současné situaci, například k nadměrnému dopravnímu zatížení Pražské ulice omezující chodce při přecházení a obtěžující obyvatele zdejších bytových domů.

„Všechny podněty, které během urbanistické vycházky zazněly, budou vyhodnoceny a případně zohledněny v dalších fázích návrhu řešení lokality. Příští setkání bude následovat nad již rozpracovaným konceptem,“ říká městský architekt Josef Zábranský.

Územní studii řešení areálu bývalých Žižkových kasáren zpracovává Atelier FACT, s. r. o. Město za ni zaplatí 1,2 milionu korun. Zpracování podle odhadů potrvá nejméně dva roky, neboť bude nutné každý dílčí krok projednávat se správci komunikací, Policií ČR, odborem dopravy. „Mimo jiné se budou muset řešit také majetkové vztahy i případné směny pozemků,“ uzavírá Petra Trambová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Věra Kovářová, MIM byl položen dotaz

věk dožití ve zdraví

Sama zde píšete toto: ,, V roce 2017 byl obvyklý věk dožití ve zdraví u mužů 61 let a u žen 62 let.“ Jak ale tedy vysvětlíte, že vy prosazujete odchod do důchodu déle, a to třeba i o 5 a více let?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

7:37 Opava: Parkoviště u centra Katka se rozšíří

I když při loňském zjišťovacím řízení obyvatelé sídliště Kateřinky stavbu parkovacího domu či věže v…