Písek: Okolí lávky přes ostrov je od neděle 21. března uzavřeno

21.03.2021 20:12

Kvůli rekonstrukci lávky přes ostrov lidé neprojdou z Ostrovní ulice na stezku po pravém břehu řeky. Staveniště bude od neděle 21. března oploceno od zahradnictví Tumpach a z druhé strany od odbočky k nákupní zóně Galerie Písek.

Písek: Okolí lávky přes ostrov je od neděle 21. března uzavřeno
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Chodci tak budou muset tuto část obejít Hradišťskou ulicí. „K uzavírce širšího okolí staveniště město přistoupilo kvůli zajištění větší bezpečnosti chodců a cyklistů,“ uvedla místostarostka Petra Trambová. Počítá se s tím, že uzávěra této části stezky bude trvat do konce dubna. Možnost parkování bude v Ostrovní ulici zachována.

„Omlouváme se občanům za dočasné nepohodlí a zároveň děkujeme za jejich trpělivost,“ řekla místostarostka. Rozšíření uzávěry však bylo nutné, protože současné zábrany kolem staveniště překonávaly v pozdních odpoledních hodinách zejména děti, které pak lávku přecházely nebo po ní jezdily na koloběžkách. Oplocení často ničily a zhotovitel stavby jej musel stále opravovat.

V současné době je lávka bez zábradlí a pochozích fošen, pohyb po ní je proto velmi nebezpečný. Uzavírka širšího okolí staveniště by mohla urychlit postup samotné rekonstrukce. V Ostrovní ulici se bude totiž opravovat most přes Mehelnický potok. Rekonstrukce lávky by měla být hotova do poloviny června.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

16:31 Litoměřice: Premiéra Záložky se nesla v příjemném duchu

Malý knižní festival Záložka uspořádaný Knihovnou Karla Hynka Máchy v Litoměřicích má za sebou úspěš…