Písek: Písečtí v Bad Leonfeldenu pracovali i oslavovali

31.10.2019 19:44

V závěru října se v Horním Rakousku uskutečnily dvě významné aktivity naplňující v srpnu podepsané Memorandum o spolupráci mezi Pískem a Bad Leonfeldenem. Ve čtvrtek 24. října se uskutečnil workshop expertů obou měst v oblastech hospodářství, životní prostředí a sociální problematika.

Písek: Písečtí v Bad Leonfeldenu pracovali i oslavovali
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Tři desítky odborníků z obou měst u kulatých stolů diskutovaly a vyměňovaly si své zkušenosti s cílem najít případné průsečíky pro další vzájemné aktivity včetně možných přeshraničních projektů. Odpoledne bylo věnováno exkurzím, jednalo se o návštěvu firem realizujících smart řešení, dále jsme zavítali do seniorského domu a navštívili outdoorový park u lázeňského hotelu Vortuna,“ přibližuje průběh pracovního setkání Edita Kučerová z odboru školství a kultury.

O den později, v pátek 25. října, se do Bad Leonfeldenu vydala delegace města Písku vedená starostkou města Evou Vanžurovou na slavnostní večer k 30. výročí pádu železné opony a otevření hranice. Vedle starostů obou měst zde byla hostem také velvyslankyně České republiky v Rakousku Ivana Červenková. Prácheňskou kulturu do programu vneslo taneční vystoupení píseckých baráčníků.

„Obě akce jsou součástí seriálu aktivit, na které město Písek společně s Bad Leonfeldenem jako partnerem požádalo o finanční podporu z Fondu malých projektů Rakousko – Česká republika v rámci programu Interreg V-A. Žádost s názvem Bad Leonfelden a Písek se poznávají byla regionálním monitorovacím výborem schválena k financování ve výši téměř 20 tisíc EUR. Aktuálně je očekáváno doručení smlouvy o financování projektu, kterou projedná listopadová Rada města Písku,“ dodává Edita Kučerová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Mach, Ph.D. byl položen dotaz

cenzura

Jak v EU ovlivníte, zda u nás bude zachována svoboda projevu, kterou má snahu tato vláda omezit a jak píšete i vy, schovává to za jakýsi boj s dezinformacemi?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

16:31 Olomouc: Cyklisté a koloběžkáři si mohou vybrat místo pro stojany

Do interaktivní mapy mohou cyklisté a majitelé koloběžek vložit svůj podnět na umístění nových stoja…