Písek: Pracovnice Městského střediska sociálních služeb převzaly certifikát kvality

04.02.2023 9:41 | Tisková zpráva

Pracovnice Městského střediska sociálních služeb Písek převzaly ve středu 1. února certifikát Značky kvality v sociálních službách, který zařízení získalo na závěr minulého roku od Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR.

Písek: Pracovnice Městského střediska sociálních služeb převzaly certifikát kvality
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Městské středisko totiž úspěšně prošlo externí certifikací, při které se posuzovalo nejen to, jak je služba zajišťována, ale především to, jak kvalitu poskytované služby hodnotí samotní uživatelé. Nový certifikát potvrdil vysokou úroveň péče, kterou poskytují pracovnice píseckého městského střediska, ale také individuální a partnerský přístup ke klientům.

Anketa

Jak zatím hodnotíte kroky zvoleného prezidenta Petra Pavla?

3%
95%
hlasovalo: 30586 lidí

Certifikát předávala hodnotitelka Asociace poskytovatelů sociálních služeb ČR Renata Kainrathová, která ocenila nejen profesionalitu pečovatelek, ale i jejich lidský přístup ke klientům a oddanost své práci. „Je vidět, že svou práci děláte srdcem,“ zdůraznila Renata Kainrathová. Značka kvality v sociálních službách hodnotí všechny důležité aspekty poskytování sociální služby z pohledu samotného klienta. Zařízením jsou na základě dosažených výsledků přidělovány hvězdy a písecké městské středisko jich získalo pět, tedy maximální možný počet.

„Jsme velmi pyšní na naše pečovatelky a převzatý certifikát nás opravdu potěšil. Největším vyznamenáním pro nás ale stále jsou spokojení klienti, kteří díky pomoci naší pečovatelské služby mohou zůstávat ve svém domácím prostředí,“ řekla ředitelka městského střediska Jana Humpálová. Práci píseckých pečovatelek i ředitelky městského střediska ocenila i místostarostka Petra Trambová, která se slavnostního předání Značky kvality v sociálních službách zúčastnila.

Systém Značky kvality vznikal od roku 2009 pro domovy pro seniory, první certifikace této služby byly udělovány v roce 2011. Postupně byl systém zpřístupněn i pro další sociální služby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Operátoři

Pane senátore, dobrý den, myslíte, že je šance, že se někdy dočkáme slibovaného čtvrtého operátora a tím i levnějších cen? Kdo je odpovědný za to, že tu nemáme čtvrtého operátora? Někde jsem četl, že tu být nemůže, což nechápu. Žijeme přeci ve svobodné a tržní ekonomice nebo ne? Nevím, zda mi dokáže...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolín: Chemický postřik proti plevelu

13:37 Kolín: Chemický postřik proti plevelu

Město Kolín informuje své obyvatele o harmonogramu chemického postřiku proti plevelu.