Písek: Prvním občánkem města narozeným v roce 2023 je Roman

05.01.2023 19:02 | Tisková zpráva

Prvním letošním občánkem Písku narozeným v písecké nemocnici je chlapec Roman Červeňák, který přišel na svět v úterý 3. ledna ráno. Jeho šťastnými rodiči jsou Sandra a Roman. Maminku dnes v porodnici navštívil starosta Michal Čapek spolu s vedoucí odboru školství a kultury Andreou Klimešovou.

Písek: Prvním občánkem města narozeným v roce 2023 je Roman
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Předali jí kytici, hračky pro chlapce a také šek se symbolickou částkou 2023 korun pro miminko. Prvnímu píseckému občánkovi město již tradičně věnuje částku, která odpovídá roku jeho narození. Mamince i miminku pak popřáli hlavně hodně zdraví.

Malý Roman si na svět pospíšil, narodit se měl totiž až kolem 25. ledna. Rodiče jsou šťastní, že je novorozenec zdravý a prospívá. „Vážil 3,05 kilogramu a měřil 47 centimetrů,“ pochlubil se pyšný tatínek malého Romana. „Máme z malého velikou radost. Je zlatý, snad mu to dlouho vydrží,“ doplnila ho šťastná maminka. Na malého se už těší sestřičky Sandra a Laura, sedmiletá dvojčata.

První letošní Písečánek dostal kromě dárků od města také originálního plyšového medvěda, kterého vyrobila jedna z maminek, která v písecké nemocnici před časem také porodila.

Zástupce města při návštěvě prvního občánka Písku tradičně doprovodili primáři gynekologicko-porodnického a dětského a dorostového oddělení Nemocnice Písek, Michal Turek a Karel Chytrý, spolu s vrchními sestrami z obou oddělení.

Malému Romanovi přejeme pevné zdraví!

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

11:33 Turnov: Nové značení ve Fučíkově ulici je hotové

Pro řidiče je to jedna z dalších velkých změn ve Fučíkově ulici. Z rušné komunikace, která dlouhé ro…