Písek: Štědrý večer na noclehárně se vydařil

31.12.2016 14:37

Výjimečnou a kouzelnou atmosféru štědrého večera si lidé většinou užívají v klidu a teple domova, obklopeni svojí rodinou. Vánoční, tak trochu domácí a slavnostní atmosféru pro lidi bez přístřeší se pokusilo zajistit i Městské středisko sociálních služeb.

Písek: Štědrý večer na noclehárně se vydařil
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Mezi 18. a 20. hodinou se na městskou noclehárnu průběžně dostavilo 6 klientů, 4 muži a 2 ženy. Po ubytování všech klientů byla servírovaná štědrovečerní večeře, kterou v kuchyňce dopřipravil pracovník noclehárny pan Sechovec. Klientky se ochotně ujaly prostírání slavnostní tabule, na které nechyběla rybí polévka, smažený kapr a bramborový salát.

Toto štědrovečerní menu, doplněné ještě ovocem a vánočkami,  připravily pro písecké bezdomovce kuchyně ZŠ J. K.Tyla a ZŠ T. G. Masaryka.
Ještě před slavnostní večeří přišli na noclehárnu dobrovolníci z Charity a večer zpestřili cestopisnou přednáškou o Bangladéši, doplněnou promítáním.

Klienty navštívila po jejich večeři i ředitelka Městského střediska sociálních služeb paní Průšová, která podarovala každého klienta balíčkem vánočního cukroví. Ředitelka této městské organizace pohovořila s klienty, kteří vyjádřili svoje poděkování za to, že mohou využívat služeb noclehárny.

Štědrý večer se na písecké noclehárně opravdu vydařil. Nezbývá jen doufat, že noclehárna, která byla vybudovaná a je v provozu díky vedení města a městského zastupitelstva, bude pro klienty nejen útočištěm, ale i odrazovým můstkem pro jejich budoucí lepší život.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

10:29 Plzeň: Slavnosti svobody omezí provoz ve městě

Během Slavností svobody, které se konají od 3. do 6. května, bude v centru Plzně omezený provoz. Náv…