Písek: Tradiční setkání úspěšných studentů

17.06.2022 19:02 | Tisková zpráva

Více než 100 úspěšných žáků a studentů píseckých škol se ve středu 15. června sešlo na tradičním setkání se starostkou města Evou Vanžurovou v koncertní síni Trojice. Slavnostní události se zúčastnily děti, které v tomto školním roce dosáhly skvělých výsledků v různých typech soutěží – od sportovních a uměleckých, přes olympiády z různých předmětů po odborné soutěže.

Písek: Tradiční setkání úspěšných studentů
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Všem vám děkuji za skvělou reprezentaci města Písku a vašich škol. Za vašimi úspěchy stojí nejen píle vás samotných, ale také práce pedagogů a podpora ze strany vašich rodičů. Přeji vám, abyste i nadále dosahovali tak skvělých výsledků. Učitelům pak přeji, aby měli pilné studenty, kteří se chtějí učit,“ řekla při setkání s žáky a studenty Eva Vanžurová.

Řada žáků a studentů skvěle reprezentovala svou školu a město na krajských, republikových či dokonce mezinárodních kláních. Žáci byli velmi úspěšní v konverzačních soutěžích ve francouzštině, němčině i angličtině. Středoškoláci obsazovali přední příčky například v soutěžích zaměřených na kybernetickou bezpečnost, programování, astronomii, fotovoltaiku nebo finanční gramotnost. Písek se může chlubit například druhou nejlepší jihočeskou sestřičkou nebo také mistryni v jízdě zručnosti traktorem. Kromě dětí ze základních a středních škol se setkání zúčastnili také žáci Základní umělecké školy O. Ševčíka a Domu dětí a mládeže Písek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český Krumlov: Lazebnický most je otevřen i pro dopravu

16:09 Český Krumlov: Lazebnický most je otevřen i pro dopravu

Minimálně dalších 70 let bude sloužit Lazebnický most, který propojuje centrum Českého Krumlova. Mos…