Písek: V Palackého sadech bude vysazena lípa obětem šoa

30.11.2018 18:23

Za účasti zástupců izraelské ambasády, vedení pražské židovské obce, vrchního zemského rabína, starostky města Písek, představitelů Jihočeského kraje a dalších hostů bude v Písku dne 3. prosince po jedenácté hodině dopoledne vysazena lípa připomínající obyvatele města, kteří se za druhé světové války stali oběťmi holokaustu.

Písek: V Palackého sadech bude vysazena lípa obětem šoa
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Vysazení pamětní lípy obětem šoa je dalším počinem v naší již několikaleté spolupráci s místními lesnickými školami, jejichž studenti se pravidelně a nezištně starají o údržbu zdejší synagogy a úpravu přilehlého pozemku v historickém centru města. Společně realizujeme i další kulturně-vzdělávací aktivity,“ říká Martin Růžička z Židovské obce Praha.

Lípa bude vysazena v Palackého sadech na travnatém prostoru při vstupu do pěší zóny Nerudovou ulicí. V lednu by k ní měl ještě přibýt kámen s textem připomínajícím bezmála 150 píseckých židovských spoluobčanů, kteří byli odvlečeni do nacistických koncentračních táborů a zavražděni. Válku přežily necelé tři desítky z nich.

„Patronát nad stromem a péči o něj převezmou studenti lesnických škol. Děkujeme jim a jejich pedagogům za naprosto skvělou spolupráci. Za vstřícný postoj a pomoc velice děkujeme také městu Písek. Rádi bychom srdečně pozvali občany Písku na tuto významnou událost,“ dodává Martin Růžička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…