Písek: V parku na Husově náměstí byly vysazeny nové dřeviny

25.11.2017 15:50

Několik nově vysazených vzrostlých stromů a skupin keřů, to je zatím výsledek první části revitalizace parku na Husově náměstí, která byla provedena v letošním listopadu.

Písek: V parku na Husově náměstí byly vysazeny nové dřeviny
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Ve spolupráci s lidmi žijícími v této lokalitě jsme vytipovali část parku pro první výsadby, respektující umístění zeleně dle studie „Revitalizace parku Husovo náměstí“,“ říká Miloslav Šatra, vedoucí odboru životního prostředí.

Studie, která byla projednána s veřejností již v roce 2013 s cílem definovat nedostatky parku a jeho slabiny z pohledu funkčního veřejného prostoru, řeší komplexně celou plochu z hlediska urbanistického členění včetně stavu zeleně a současných potřeb návštěvníků parku.

„Jelikož v minulých letech nebyl vypsán žádný vhodný grant na tak rozsáhlou revitalizaci, přistoupil odbor životního prostředí k postupné obměně tohoto veřejného prostoru z prostředků města. První významnější výsadba, a to v severovýchodní části parku, byla podle studie provedena v uplynulých dnech. V okolí podzemních kontejnerů, kde se po odstranění poškozeného javoru nejvíce otevřel prostor, jsme vysadili několik vzrostlých stromů, konkrétně třešeň ptačí, červenolistý javor, muchovník a dále také skupiny keřů,“ doplňuje Miloslav Šatra.

Plochu doplnila nová lavička a odpadkový koš. Výsadbu i osazení mobiliáře provedli pracovníci Městských služeb Písek. V dalších letech je zvažována postupná obnova parku v několika etapách s tím, že zároveň bude město usilovat o získání dotace na tuto obnovu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…