Písek: Vietnamská komunita šije roušky

22.03.2020 12:20

Zástupci vietnamské komunity v Písku, pan Bien a jeho dvě spolupracovnice, přinesli na radnici dar v podobě 150 kusů čerstvě našitých roušek a několik balení jednorázových rukavic.

Písek: Vietnamská komunita šije roušky
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Jak dárci uvedli, vietnamské švadlenky se do šití nedostatkových roušek pustily večer, kdy komunita tuto charitativní akci vyhlásila. „Dnes jsme nakoupili látky na další roušky a každý den, dokud bude potřeba, budeme přinášet nové,“ uvedl Bien.

Vedení města děkuje všem vietnamským spoluobčanům, zapojeným do této akce. Roušky poputují tam, kde jsou nejvíce potřeba - do písecké nemocnice a poskytovatelům sociálních služeb přímé péče. Zbytek rozdělí Domácí hospic Athelas, který v těchto dnech přijímá a expeduje roušky domácí výroby od dobrovolníků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

13:37 Liberec: Tramvaje se na novou trať mezi Libercem a Jabloncem vrátí od 1. května

Náročná modernizace tramvajové trati mezi Libercem a Jabloncem nad Nisou skončila. Cílem rozsáhlé re…