Písek: Za parkování na třech místech ve městě můžete platit mobilem

08.05.2021 6:34

Začátkem května byla v Písku spuštěna aplikace umožňující uhradit poplatek za parkování mobilním telefonem. Zatím je to možné pouze na parkovištích na Velkém a Alšově náměstí a v Jungmannově ulici. Do budoucna plánujeme tuto možnost platby rozšířit na všechna placená parkoviště ve městě.

Písek: Za parkování na třech místech ve městě můžete platit mobilem
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Mobilní platbu lze provést pomocí služby MPLA. Jedná se o bezpečný způsob bezhotovostní platby za parkování a také o nejrychlejší bezhotovostní platbu parkovného. Řidiči nemusejí hledat parkovací automat nebo drobné, mají také možnost kdykoliv a odkudkoliv si parkovací dobu prodloužit. Před první platbou je nutné v Nastavení aplikace zadat RZ vozidla, e-mailovou adresu a spárovat platební kartu. Informace se uloží do cookies prohlížeče a při dalším použití už není potřeba nic zadávat – zaplatíte parkovné jen na tři kliknutí. Aplikaci si můžete stáhnout z http://mpla.io  nebo v GooglePlay či AppStore. Služba MPLA je také propojena s portálem Mapy.cz, takže snadno uhradíte parkovné i z portálu či aplikace Mapy.cz. Návod na nastavení aplikace před první mobilní platnou najdete zde.

U každého z možných způsobů platby (web, aplikace, Mapy.cz) se vyplňují údaje jednorázově při první platbě, aplikace si zapamatuje vaše data, která bezpečně spravujete pod chráněným přístupem, který využívá ověřené bezpečnostní certi?káty a nemusíte zadávat heslo. Systém města obdrží informaci o úhradě, na účet provozovatele je připsaná platba za parkovné. Platný parkovací status vašeho vozu je také v informačním systému. Strážník městské policie si tak platnost vašeho parkování ověří prostřednictvím registrační značky vozidla. Za platbu parkovného vám na e-mail přijde elektronický účetní doklad vztahující se ke každé transakci. Platbu parkovného touto aplikací je možné provést na více než 60 místech v republice, například v Praze, Brně, Liberci nebo Příbrami.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

7:17 Karlovy Vary: Obnovené Kino Čas opět vítá diváky

V uplynulých měsících prošlo kino čas zevrubnou obnovou, největší za posledních 20 let. Kinosál s no…