Písek: Závorový systém na parkovišti u kulturního domu je bezkontaktní

30.05.2023 22:31 | Tisková zpráva

Od 1. června bude spuštěn závorový systém na parkovišti u kulturního domu. Jeho netradiční umístění na pravé straně při vjezdu i výjezdu vzbudilo mezi řidiči rozruch.

Písek: Závorový systém na parkovišti u kulturního domu je bezkontaktní
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Lidé nejen na sociálních sítích poukazovali na to, že je závora na špatné straně, a aby ji mohli řidiči otevřít stisknutím tlačítka, museli by vystoupit z auta. Tento systém je ale vybaven čidlem, díky kterému se závora automaticky otevře. Tlačítko je požadavkem Dopravního inspektorátu Policie ČR a má sloužit pouze motocyklům, které senzor nemusí správně odbavit,“ uvedl místostarosta Josef Soumar.

Závorový systém bude sloužit nyní jako monitorovací, hodnoty počtu volných parkovacích míst by se tedy měly zobrazovat správně. Pro platbu bude řidičům nadále sloužit parkovací automat a na to, zda mají uhrazené parkovné, bude dohlížet policie. „Středové umístění závory, na které jsou obyvatelé zvyklí například z parkoviště u pošty, vyžaduje stavební úpravy, protože komunikace není v těchto místech dostatečně široká. Úpravy musíme konzultovat s policií,“ doplnil místostarosta s tím, že na projektové dokumentaci město už pracuje.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…