Písek chce vyměnit starý umělý povrch na lyžařském svahu

30.01.2023 13:44 | Tisková zpráva

Písek chce vyměnit stávající a již nevyhovující umělý povrch lyžařského svahu za nový, který bude možné využívat celoročně. Položení nového povrchu na ploše 91 x 15 m by vyšlo na 4,9 milionu korun bez daně, město se na tento projekt pokusí získat dotaci. „Podáme žádost do Dotačního programu Jihočeského kraje Podpora sportovní infrastruktury, dotace může činit až 80 procent uznatelných nákladů. Akci budeme realizovat v případě, že budeme úspěšní,“ uvedla místostarostka Petra Trambová.

Písek chce vyměnit starý umělý povrch na lyžařském svahu
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Většina umělohmotného povrchu, který byl na svah položen v roce 1976, je už za hranicí životnosti. Z technických důvodů se na něm lyžuje jen na podzim. Na zimu je na něj možné nasněžit umělý sníh, ale na jaře se musí povrch sbalit kvůli prorůstání trávy. Nový povrch, který dokáže dokonale simulovat ježdění na sněhu, je možné využívat celoročně a není nutné jej složitě udržovat.
 
„Modernizovaný svah by sloužil veřejnosti i sportovním oddílům. Máme také vyjádření Svazu lyžařů ČR, který má zájem zde vytvořit tréninkové středisko mládeže pro letní přípravu v rámci celé ČR a lze očekávat, že pokud bude písecký svah disponovat tímto povrchem, bude k nám svaz směřovat tréninky svých týmů,“ poznamenala místostarostka.
 
Lyžařský areál byl na severovýchodním svahu Hradišťského vrchu postaven v roce 1976. V roce 2018 prošel rekonstrukcí, 230 m dlouhý svah byl rozšířen a byl tu postaven nový vlek s odbavovacím systémem. Sjezdovka je také osvětlena a vybavena systémem umělého zasněžování včetně sněžných děl. V současnosti město hledá nájemce, který by svah provozoval. Zájemci se mohou do výběrového řízení přihlásit do 28. února, více informací k němu najdou ZDE.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

10:23 Přerov: Proti proudu Bečvy vyjede cyklobus na Bumbálku

Z Přerova na Bumbálku cyklobusem – a zpátky už v sedle kola! Také letos zajišťuje město tuto oblíben…