Písek je městem, které na jihu Čech nejlépe třídí odpad

04.10.2020 13:53

Písek opět získal Odpadového Oskara Jihočeského kraje za nejnižší množství vyprodukovaného směsného odpadu na osobu. Městům nad 5000 obyvatel vévodí v soutěži, vyhlašované sdružením Arnika od roku 2016.

Písek je městem, které na jihu Čech nejlépe třídí odpad
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

Občané Písku vyhodí ročně 140,3 kg směsného odpadu na osobu, vytřídí téměř 66 procent odpadů. Soutěž Odpadový Oskar vyhodnocuje množství směsných odpadů, které vyprodukují občané jednotlivých obcí. Druhé místo v Jihočeském kraji obsadilo Milevsko a třetí byly Prachatice.

Písek patří mezi města, která se dlouhodobě a systematicky věnují zkvalitňování odpadového hospodářství. Díky tomu se ve městě již řadu let třídí přes 60 procent odpadů. Občané mají k dispozici 145 sběrných stanovišť na separovaný odpad, 12 kontejnerů na textil a 12 kontejnerů na elektroodpad. Je tu také rozmístěno více než 2000 nádob na bioodpad o objemu 240 litrů. Další odpady lze odevzdat v sedmi sběrných dvorech.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

22:08 Znojmo: Jedinečný svátek vína se blíží

Festival vína VOC Znojmo, jedinečný svátek vína, vinařů a všech příznivců vinného moku, máme už témě…