Písek navštíví čtyři sta mladých čínských hudebníků

23.07.2012 11:07

V pátek 27.07. 2012 se v píseckém Kulturním domě bude konat Mezinárodní festival umění mládeže Písek 2012.

Písek navštíví čtyři sta mladých čínských hudebníků
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

Tento festival pořádá Česko – Čínská kulturní asociace ve spolupráci s Asociací ředitelů hudebních souborů v Pekingu. Festivalu se zúčastní 6 souborů z Čínské lidové republiky konkrétně z Pekingu a Shenzenu, dále diváci budou mít příležitost shlédnout vystoupení píseckého smyčcového orchestru Rondo, Dechového orchestru Junior Praha a Dechového orchestru ZUŠ Vimperk. Jak je patrné, bude se jednat zejména o velké dechové orchestry, které čítají sto a více mladých hudebníků. Celkový počet muzikantů, kteří se zúčastní tohoto festivalu, bude více jak pět set, z toho čtyři sta hudebníků přijede z Číny.

Českou republiku budou v porotě Mezinárodního festivalu umění mládeže Písek 2012 zastupovat Václav Hlaváček – producent přehlídek dechových hudeb a mezinárodně uznávaný odborník v této oblasti a dále Pavel Steffal – ředitel ZUŠ v Českých Budějovicích a profesor českobudějovické Konzervatoře.

Mezinárodní festival umění mládeže Písek 2012 bude slavnostně zahájen za účasti místostarosty města Ing. Vojtěcha Bubníka v pátek 27.07. 2012 v 09:30 hod. Vyhlášení vítězů je plánováno na 17:00 hod. Diváci mají po celý den vstup zdarma.

Roman Ondřich DiS. – tiskový mluvčí města Písek

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mesto-pisek.cz

Ing. Kateřina Konečná byl položen dotaz

Populismus?

Dobrý den, proč s návrhem na snížení platu přicházíte až teď před volbami? A jestli vám přijde vysoký, což nerozporuji, zajímalo by mě, co s tak vysokým platem děláte vy? Dáváte třeba část na dobročinné účely, jako to třeba dělal prezident Zeman? A ještě jedna věc, není plýtvání penězi celý chod EU,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

10:28 Vsetín: Připomeneme se osvobození města. Radnice získá do správy pomník válečných obětí

Pátek 3. května bude ve Vsetíně plných slavnostních událostí. Kromě otevření nového vlakového nádraž…