Písek podpoří OSVČ a drobné podnikatele 20 miliony z rozpočtu

19.04.2020 8:38

Zastupitelstvo na svém mimořádném jednání schválilo v rámci rozpočtových opatření vyčlenění částky 20 milionů korun na pomoc osobám samostatně výdělečně činným a drobným podnikatelům na území města, jejichž činnost byla v důsledku protiepidemických opatření přechodně omezena nebo zakázána.

Písek podpoří OSVČ a drobné podnikatele 20 miliony z rozpočtu
Foto: mesto-pisek.cz
Popisek: Písek

„Cílem podpory je udržet rozsah podnikatelské činnosti v Písku a alespoň částečně těmto lidem ulehčit nynější složitou ekonomickou situaci,“ vysvětluje starostka Eva Vanžurová. V případě OSVČ půjde o jednorázovou finanční podporu v maximální výši 10 tisíc korun, drobným podnikatelům (do deseti zaměstnanců) bude určen dotační program, díky kterému mohou získat až 10 tisíc korun na každého zaměstnance, tedy celkem až 100 tisíc korun.

Žadatel o jednorázovou finanční podporu pro OSVČ musí splnit několik podmínek. Podnikání je jeho hlavní činností. Provozovnu nebo sídlo bez provozovny má v Písku, oblast jeho podnikání byla prokazatelně omezena nebo zakázána některým nařízením vlády vydaným v březnu 2020 a žadatel své podnikání do data podání žádosti nepřerušil. Výše příjmů za rok 2019, resp. 2018 činila 100 tisíc a více korun. Samozřejmostí je také bezdlužnost vůči městu. Žádosti město přijímá od 20. dubna 2020 do 7. května 2020. Veškeré informace a formulář žádosti jsou ZDE.

O peněžní prostředky z dotačního programu na podporu drobných podnikatelů bude možno žádat v termínu od 18. do 31. května 2020, a to za předpokladu, že žadatel zaměstnává maximálně deset lidí a jeho provozovna je na území města. Oblast jeho podnikání byla omezena nebo zrušena nařízením vlády vydaným v březnu 2020 a prokazatelné příjmy v roce 2019, resp. 2018, dosáhly výše 500 tisíc a více korun. Podpora se netýká podnikatelů, kteří jsou součástí větší podnikatelské skupiny nebo mají další provozovny mimo Písek. Podrobné informace najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

16:29 Karlovy Vary: Do Dvořákových sadů se vrátila Dívka se džbánem

Do Dvořákových sadů se na své místo nedaleko Hadího pramene po necelých pěti měsících restaurování v…