Písek snižuje spotřebu plynu ve svých objektech

27.07.2022 11:38 | Tisková zpráva

Město Písek díky přepojení čtyř svých velkých budov na teplárnu sníží meziročně spotřebu plynu až o 40 procent. Na vytápění svých objektů loni město spotřebovalo cca 1 668 MWh, tento rok by to mělo být přibližně 982 MWh.

Písek snižuje spotřebu plynu ve svých objektech
Foto: Archiv
Popisek: Město Písek

„Letos Teplárna Písek dovedla horkovodní vedení do severní části Velkého náměstí, na které se napojila budova radnice, Sladovna a několik soukromých objektů. Ještě letos pak horkovodní vedení prodlouží z Velkého náměstí do navazující Karlovy ulice, kde se na něj připojí další dva velké městské objekty. Díky tomu se tento rok dostaneme na zhruba 60 procent loňské spotřeby plynu,“ řekla místostarostka Petra Trambová.

Z velkých městských odběratelů plynu zůstane na toto médium připojen jen areál Městských služeb sídlící na kraji města a pak několik dalších objektů, jejichž spotřeba je v podstatě minimální. „Díky existenci teplárny, která k vytápění používá štěpku, uhlí a od nové sezony lehké topné oleje místo plynu, se nejen objekty v majetku města Písku podílejí na snižování spotřeby ruského plynu,“ doplnil místostarosta Petr Hladík.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

10:23 Prostějov: Záchranná akce byla úspěšná

V pátek 19. dubna proběhlo v katastrálním území obce Čechy pod Kosířem taktické cvičení složek integ…