Platnost karet OPENCARD chce Praha dále prodlužovat

14.01.2014 21:30

Praha chce opět prodloužit platnost expirovaných karet o další dva roky. Bude záležet pouze na lidech, jestli si kartu jednoduše prodlouží nebo si ji rovnou vymění. Prodloužení platnosti je bezplatné a není k němu zapotřebí nic víc, než vložit kartu do validátoru. A to bez nutnosti navštívit kontaktní místo. Výměna karty je už zpoplatněná a standardně trvá 14 až 21 dnů.

Platnost karet OPENCARD chce Praha dále prodlužovat
Foto: Hans Štembera
Popisek: Terminál pro nahrávání zakoupených kupónů do Opencard

„Na základě pozitivních zkušeností z předchozího prodlužování platnosti karet Opencard chceme tuto možnost opět využít. Důvodem je snaha co nejvíce zjednodušit proces pro klienty a zároveň ušetřit finanční prostředky. Nikdo z majitelů Opencard  se nemusí obávat, že by jeho karta najednou přestala být funkční,“ uvedl radní pro IT Jan Vašíček.

Majitelé OPENCARD rovněž nemusejí mít obavy, že by se prodloužením platnosti snížila kvalita ochrany karty. „Opencard je chráněna řadou bezpečnostních opatření a úroveň jejího zabezpečení patří k jedné z nejlepších,“ dodal ředitel odboru IT Jan Teska.

Platnost karet OPENCARD už byla jednou prodlužována. V roce 2012 se opatření dotklo celkem 300 tisíc kusů karet.

Nové podmínky prodloužení budou zveřejněny na webu www.opencard.cz a také na všech kontaktních a prodejních místech systému OPENCARD.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Magistrát hl.m. Prahy

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

7:37 Náchod: Lampionový průvod s ohňostrojem

V rámci letošních oslav 770 let od první písemné zmínky o našem městě jsou pořádány akce v duchu OSL…