Plzeň 3: Druhý ročník dětského překážkového závodu ve Škodalandu

29.05.2019 10:51

Spolek Kukačky, z. s., připravuje ve spolupráci s Městským obvodem Plzeň 3 již druhý ročník běžeckého překážkového závodu pro děti ŠKODALAND RACE JUNIOR. Poběží se opět po vyznačené trase v nerovnoměrném terénu, který prověří nejen jejich fyzickou zdatnost, ale také psychickou odolnost při překonávání překážek s různou obtížností.

Plzeň 3: Druhý ročník dětského překážkového závodu ve Škodalandu
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

„Akce se bude konat v neděli 9. června 2019 od 10 hodin v prostorách multifunkčního areálu Škodaland v Českém údolí u Borské přehrady a bude se skládat ze dvou částí – samotného závodu a doprovodného programu ve formě soutěží, různých vystoupení a dalších zábavných složek," informuje Michal Boháček, organizátor sportovní akce. „Stejnou trať absolvují i hendikepované děti, na které čekají stejná ocenění a odměny, jako na jejich zdravější kamarády," dodal Michal Boháček.

Závod bude probíhat v jednotlivých kategoriích, a to 4 - 5 let, 6 - 7 let, 8 - 9 let, 10 - 11 let a 12 - 13 let. Registraci závodníka je třeba provést na webových stránkách závodu ZDE, kde jsou k dispozici i soutěžní podmínky. Samotný start závodu proběhne v areálu ŠKODALAND u Borské přehrady.. Při registraci, nejdéle jednu hodinu před startem vybrané kategorie se odevzdají vytisknuté, vyplněné a podepsané soutěžní podmínky sportovní akce ŠKODALAND RACE JUNIOR, a souhlas zákonného zástupce. Po odevzdání těchto dokumentů získá účastník nejen startovní číslo, ale také čepici s logem závodu a funkční šátek. Informace o závodu mohou zájemci získat i na zřízeném facebookovém profilu – ŠKODALAND RACE JUNIOR, pro případné informace je možno napsat na emailovou adresu ZDE.

Medaile a dárky dostanou všichni startující

„Loňský, premiérový, závod se setkal s opravdu velkým zájmem a my jsme rádi, že můžeme v našem obvodu podpořit tento druh sportovního vyžití pro děti a rodiče. Zvlášť, když si ho mohou vyzkoušet i děti hendikepované, a děti z dětských domovů“, říká Ondřej Ženíšek, místostarosta MO Plzeň 3.  Každý závodník, který úspěšně překoná všechny překážky a dorazí do cíle, získá od pořadatele medaili s logem závodu a drobný dárek. První tři závodníci, kteří zdolají tuto náročnou trať v nejlepším čase ve své kategorii, získají pohár s logem závodu. Hodnoceni budou vždy nejlepší tři chlapci a tři dívky zvlášť. Absolutně nejrychlejší závodník, pak získá pohár starosty MO Plzeň 3.

V letošním se, po dohodě se občanským sdružením ProCit, z. s., závodu zúčastní také děti s poruchou autistického spektra. S ohledem na jejich potřeby závod proběhne již v sobotu 8. 6. od 14 hod. Jsme rádi, že i zde můžeme pomoci dětem, které rády sportují. Medaile a dárky dostanou všichni startující. „Každá akce, která zvedne děti od počítačů, herních konzolí a mobilních telefonů a prověří jejich fyzickou a psychickou zdatnost při překonávání překážek, má smysl,“ dodal David Procházka, starosta MO Plzeň 3.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Petr Beitl byl položen dotaz

Ukrajina

Dobrý den, co si myslíte o novém mobilizačním zákonu na Ukrajině? A měli bychom ,,vyhostit" Ukrajince, kterých se to týká? Mně to přijde nehumánní, Češi v minulosti (např. za okupace) taky ve velkém emigrovali a podle všeho se ani teď nehrnou do armády, a to nejsme ve válce. Ani já bych do války své...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

22:15 Plzeň staví velkokapacitní parkovací dům na Světovaru, pojme přes 400 aut

Plzeň zahájila stavbu velkokapacitního parkovací domu se zelenou střechou a stáním pro elektromobily…