Plzeň 3: Ledová ZOO pokračuje, bude opět na náměstí Republiky

11.02.2021 14:51

Příznivci ledových soch o ledové skvosty letos nepřijdou. Přesto, že z důvodu protiepidemických opatření se výstava ledových soch ve stanu v pivovaru nemohla konat, využívá společnost ICE FACTORY mrazivého počasí a ve čtvrtek 11. února začala navážet ledové bloky na náměstí Republiky, aby z nich do večera vznikly unikátní ledové sochy.

Plzeň 3: Ledová ZOO pokračuje, bude opět na náměstí Republiky
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

Tyto ledové sochy samy o sobě přitahují pozornost, tak jak tomu bylo i v minulých letech, kdy si je na ploše náměstí prohlédly tisícovky obdivovatelů. Tradicí zůstává i možnost sponzoringu sochy, kdy je možno na podstavci sochy nechat umístit jméno sponzora ledového unikátu. Stačí kontaktovat organizátory.

Anketa

Chcete, aby vláda Andreje Babiše dovládla do voleb?

84%
9%
hlasovalo: 25362 lidí

„Z důvodu protiepidemických opatření jsme nemohli otevřít naši výstavu ve stanu v areálu Plzeňského Prazdroje, a proto chceme využít tohoto mrazivého počasí a opět přiblížit umění ledového sochařství plzeňské veřejnosti na náměstí Republiky. Zvu celou širokou veřejnost, aby na náměstí přišla a podpořila nás,“ informuje Libor Toušek z ICE FACTORY, s.r.o.

Na náměstí Republiky se začaly ve čtvrtek ráno navážet zhruba jeden a půl metrové ledové bloky, které budou umístěny na podstavcích a poté je hned začnou zpracovávat „ledoví sochaři“, aby je už k večeru mohli obdivovat první návštěvníci výstavy. Podle slov organizátora by se počet ledových soch měl pohybovat mezi 12–15 kusy, podle toho, kolik se jich stačí udělat a na kolik soch se podaří získat sponzora.

„Bohužel se letos výstava ve stanu v pivovaru, na kterou jsme sponzorsky přispěli, nemohla uskutečnit, a tak jsme moc rádi pomohli organizátorům při rychlém zařizování této výstavy, která jistě Plzeňanům přinese radost z pohledu na unikátní ledové dílo a alespoň trochu jim zpříjemní toto pro nás všechny nepříjemné období. Proto bych chtěl všechny milovníky ledového umění pozvat na náměstí Republiky, aby přišli a podpořili svou účastí organizátory této krásné výstavy,“ doplnil David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

22:09 Kopřivnice: RunTour odstartuje již tuto sobotu

V sobotu 27. dubna se v Kopřivnici poběží RunTour! Do rodiště Emila Zátopka přiláká elitní vytrvalce…