Plzeň 3: Nový pavilon 55. mateřské školy v Mandlově ulici přivítal první děti

04.09.2021 8:38 | Tisková zpráva

Mateřská škola v Mandlově ulici otevřela při zahájení školního roku 2021/2022 nově postavený pavilon, který navýšil její kapacitu o dvě třídy. Součástí pavilonu je multifunkční prostor, který je možné využít pro nejrůznější školní aktivity, zejména jako tělocvičnu nebo sál pro společenské akce školky.

Plzeň 3: Nový pavilon 55. mateřské školy v Mandlově ulici přivítal první děti
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

V případě nutnosti může tento prostor také sloužit jako klasická školní třída, kdy je třeba řešit přemístění jiné školky, například z důvodu rekonstrukcí nebo mimořádných událostí. Komplexní rekonstrukcí dále prošla původní kuchyně a na podzim budou upravena pobytová atria a školní zahrada. Celkové náklady na výstavbu činily více než 35 milionů korun a jedná o jednu z největších investičních akcí městského obvodu Plzeň 3 za toto volební období.

„Jsem velmi rád, že se díky vhodnému architektonickému řešení přístavba stala přirozenou součástí původního areálu. Jedná se také o první stavbu, kde byla použita zelená střecha v rámci moderních trendů hospodaření s dešťovými vodami a zlepšování klimatu měst. Nový pavilon nabídl celkem 48 nových míst pro naše předškoláky a pomůže tak alespoň částečně řešit dlouhodobý nedostatek míst v mateřských školách, zejména pak v jižní části našeho městského obvodu,“ vysvětluje první místostarosta centrálního městského obvodu Petr Baloun.

Rada městského obvodu Plzeň 3 rovněž na svém posledním zasedání projednala a doporučila obvodnímu zastupitelstvu ke schválení zahájení projektové přípravy zbrusu nové mateřské školy na Valše, kde po ní občané dlouhodobě volají. Dále je prověřována možnost výstavby mateřské školy v lokalitě Zeleného trojúhelníku, kde vznikají projekty na výstavbu mnoha bytových domů.

„Pevně věřím, že se nám díky těmto novým projektům podaří v co možná nejkratší době odstranit nedostatek míst v mateřských školách a s tím související problémy rodičů našich nejmenších,“ dodává Petr Baloun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

19:06 Mladá Boleslav: Na telematický systém bude napojena i městská hromadná doprava

Autobusy MHD v Mladé Boleslavi budou v blízké budoucnosti také napojeny na řídicí dopravní systémy. …