Plzeň 3: V centrálním obvodu zahájila „Plzeňská senior akademie II“

09.02.2019 13:46

Na základě ohlasů z minulého roku připravila Městská policie Plzeň opět navazující bezpečnostně preventivní vzdělávací program „Plzeňská senior akademie II“. Posluchači jsou tentokrát senioři ze všech velkých plzeňských obvodů, absolventů „Plzeňské senior akademie I“ a projektu „Nedám se“.

Plzeň 3: V centrálním obvodu zahájila „Plzeňská senior akademie II“
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

Akademii slavnostně zahájili starosta MO Plzeň 3 David Procházka, starosta MO Plzeň 2 a senátor Lumír Aschenbrenner spolu se zástupcem velitele Městské policie Plzeň Markem Šilhanem a velitelem odboru prevence a analýzy Městské policie Plzeň Pavlem Beránkem.

Vzdělávací program v souladu s principy univerzity třetího věku nabízí účastníkům soubor sedmi přednášek s bezpečnostní tématikou, která zahrnuje např. problematiku střednědobé koncepce Městské policie Plzeň, problematiku vyhlášek a nařízení města Plzně, trestnou činnost páchanou na seniorech, problematiku zabezpečení, organizovaného zločinu a zločineckých struktur, psychologii oběti protiprávního jednání a bezpečnost v dopravních prostředcích PMDP. Do programu jsou dále zahrnuty i exkurse na dispečink PMDP a operačního střediska PČR. Zajímavostí jistě bude i návštěva krytu CO. Přednášky a exkurze jsou realizovány jeden den v týdnu po dobu více než dvou měsíců.

Ve čtvrtek odpoledne se v zastupitelském sále MO Plzeň 3 sešlo více než padesát nových studentů, které přivítal starosta plzeňského centrálního obvodu David Procházka a starosta MO Plzeň 2 a senátor Lumír Aschenbrenner spolu se zástupcem velitele Městské policie Plzeň Markem Šilhanem a metodiky prevence kriminality MP Karlem Zahutem a Andreou Vlčkovou.

"Jsem hrdý, že pilotní projekt Plzeňské senior akademie začal na našem obvodě. Byl pro nás úplně novým druhem vzdělávání pro seniory, ale jsem nadšený z celkového průběhu i výsledků. A to nejen díky výborné spolupráci s městskou policí Samozřejmě vždy doufáme, že senioři nic z toho, co se naučili, nebudou muset použít v praxi. Na druhou stranu ale, pokud se dostanou do nepříznivé situace, věříme, že jim nasbírané poznatky pomohou a dokáží se ubránit," říká David Procházka, starosta centrálního obvodu.

Spolu s Městskou policií Plzeň se na tomto programu podílí Městský obvod Plzeň 3, Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje, Národní centrála proti organizovanému zločinu, Plzeňské městské dopravní podniky a psycholog MmP. Finančně byl tento projekt podpořen Odborem bezpečnosti, prevence kriminality a krizového řízení MMP pod patronací člena Rady města Plzně pro oblast bezpečnosti Martina Zrzaveckého.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

11:17 Brno: Open House otevře 116 objektů, lidem se znevýhodněním nabízí asistenční službu. Rezervace startují 9. května

Desítku zbrusu nových podcastů, speciální prohlídky či asistenci pro znevýhodněné návštěvníky a zejm…