Plzeň 3: Vedení „Trojky“ osobně poděkovalo za nasazení lidem v první linii

28.11.2020 13:53

Osobně poděkovat lidem v první linii v boji s koronavirovým onemocněním se v pátek ve velmi brzkých ranních hodinách vydalo vedení plzeňského centrálního obvodu.

Plzeň 3: Vedení „Trojky“ osobně poděkovalo za nasazení lidem v první linii
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

Slova díků zazněla ve Fakultní nemocnici Plzeň, Zdravotnické záchranné službě Plzeňského kraje, Hasičském záchranném sboru Plzeňského kraje, na Policii České republiky, Městské policii Plzeň, Čisté Plzni, s.r.o., České poště a v Plzeňských městských dopravních podnicích. Kromě díků přivezli zástupci pro všechny nastupující směny na jednotlivých pracovištích pozornost ve formě bagety a energetického nápoje.

„Naše návštěva jednotlivých pracovišť byla jen vyvrcholením naší prakticky celoroční podpory všech, díky kterým můžeme normálně fungovat. Již od počátku první vlny zastáváme názor, že nejen složky IZS a armády, ale všichni Ti bezejmenní řidiči, popeláři, pošťáci, pracovníci v sociálních službách, prodavačky a pokladní jsou při své práci vystaveni zvýšenému nebezpečí nákazy Covidem-19 a je potřeba jim ze srdce poděkovat. Jsme si vědomi, že naše poděkování je symbolické, že jsme nestačili navštívit všechny a vybrali jen zástupce některých profesí, přesto věřím, že i Ti, na které se nedostalo se v tomto symbolu najdou a uvědomí si, jak moc si jich vážíme a jak hodně jsme jim všichni zavázáni.“, říká David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

„Nechtěli jsme jen posílat vzkazy a poděkování prostřednictvím médií, nýbrž vyjádřit svoji vděčnost těmto hrdinům osobně. Vážíme si všech, kteří se podílejí na zabezpečování všech důležitých činností nejen ve státě, ale i v našem městě a obvodu. Jejich obrovské nasazení jsme se snažili podporovat také vlastními aktivitami jako byly nákupy roušek, ochranných a desinfekčních prostředků, které jsme následně osobně distribuovali na potřebná místa. Záměrně jsme vynechali naše mateřské školky, jejichž pracoviště i s malým dárkem navštívíme příští týden.“ dodává Petr Baloun, I, místostarosta MO Plzeň 3.

Anketa

Jste pro otevření obchodů a restaurací?

59%
41%
hlasovalo: 21549 lidí

Více než 50 baget a nápojů z celkových 650 předali zástupci obvodu na interní pavilon Fakultní nemocnice Plzeň. „Velice si toho vážíme a jsme rádi za každou podporu, které se nám dostane,“ řekla Lucie Čadová, vrchní sestra z interního oddělení Fakultní nemocnice Plzeň.

Na základnu Zdravotnické záchranné služby se právě vrátilo vozidlo, které převáželo covidového pacienta do nemocnice. O ne zrovna jednoduché situaci v boji s covidem informoval záchranář Martin Brejcha, který ocenil zájem vedení obvodu. „Jsme vděčni, že si na nás někdo vzpomene,“ uvedl.

Rovněž příslušníci Hasičského záchranného sboru ze stanice Plzeň – střed přijali poděkování a na oplátku ukázali zástupcům obvodu, jak taková profesionální hasičská základna vypadá.

„Lékaři, sestry, zdravotnický personál, stejně jako záchranáři, hasiči, policisté opět bojují všemi silami s nebezpečnou nákazou a prochází obdobím plným stresu. Naší návštěvou a poděkováním jsme jim chtěli ukázat, že jejich profese považujeme za nenahraditelné a že bychom si jejich práce měli opravdu cenit. Poděkovat je slušnost, o to více se to sluší v této nelehké době. Proto jsme se připojili k lidem, firmám a dobrovolnickým organizacím posílajícím balíčky do nemocnic či ostatním složkám v první linii,“ říká Ondřej Ženíšek, místostarosta třetího plzeňského obvodu.

„Samozřejmě, že obdiv a úctu zaslouží všichni, kdo jsou v první linii, zejména v nemocnicích. Přesto bych moc rád řekl, že mi nesmírně imponuje nasazení pracovníků v sociálních službách, charitách a hospicích, kteří se o své klienty starají doslova v ohrožení svého vlastního zdraví. Nechtěl bych zapomenout ani na ty, kteří nestojí v tzv. první linii, a přesto projevili svou solidaritu a dobrovolnictví a pomáhají druhým,“ uvedl Stanislav Šec, místostarosta MO Plzeň 3.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

13:05 Plzeň: Místo kulturního domu v Červeném Hrádku bude osmnáct bytů

V bývalém kulturním domě v Červeném Hrádku do poloviny roku 2025 vznikne 18 městských nájemních bytů…