Plzeň 3: Zastupitelstvo bylo poprvé v historii online

25.02.2021 9:15

Jednání zastupitelstva vedené online si jako první v Plzni vyzkoušeli členové zastupitelstva centrálního plzeňského obvodu, a to ve středu 24. února 2021.

Plzeň 3: Zastupitelstvo bylo poprvé v historii online
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

Dosud žádné jednání obvodních zastupitelstev a ani jednání Zastupitelstva města Plzně nebylo videokonferenčně zrealizováno. Platná omezení a také zejména ochrana zdraví přivedla vedení obvodu k rozhodnutí technicky zajistit jednání na dálku.

Anketa

Máte důvěru v Jana Hamáčka? (Hlasování od 25.2.2021)

16%
84%
hlasovalo: 15025 lidí

„Nechtěli jsme rušit a přesouvat jednání zastupitelů na pozdější termín a také jsme potřebovali schválit důležitá usnesení ekonomického charakteru, a proto jsme jako první z plzeňských obvodů využili videotechniky k našemu jednání,“ informuje David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu. „Několik dní jsme prověřovali možnosti techniky, testovali videopřenos přes počítače a chytré telefony zastupitelů tak, aby fungoval bez problémů a jsem rád, že vše klaplo,“ dodává David Procházka.

Prostřednictvím videokonference jednali zastupitelé 90 minut. Další jednání Zastupitelstva městského obvodu Plzeň 3 bude na pořadu 28. dubna a bude opět záležet na epidemiologické situaci, zda se zastupitelé sejdou k osobnímu jednání, či opět využijí videotechniky.

„Zasedání Zastupitelstva městského obvodu Plzeň 3 se konalo online, hurá, konečně! Piráti apelovali na pořádání online zastupitelstva už při první vlně koronaviru, aby se tak občan mohl připojit online k jednání zastupitelstva. Vítáme, že to Rada městského obvodu Plzeň 3 v čele se starostou nyní provedla,“ řekl Pavel Šrámek, zastupitel Městského obvodu Plzeň 3.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…