Plzeň 3 podporuje vznik Family Portů

21.10.2020 9:15

Plzeňský centrální obvod vyhlásil dotační tituly pro rok 2021, zaměřené na podporu činnosti nekomerčního, neziskového a obecně prospěšného charakteru. Mezi nimi nalezneme program zcela nový, který je určen na podporu veřejných prostor zaměřených na rodinu.

Plzeň 3 podporuje vznik Family Portů
Foto: umo3.plzen.eu
Popisek: Úřad městského obvodu Plzeň 3

„Vyhlášením tohoto programu chceme především podpořit vznik tzv. Family Portů na území Městského obvodu Plzeň 3, což jsou místa, která budou bezbariérová, otevřená široké veřejnosti a především přátelská k dětem,“ informuje Stanislav Šec, místostarosta plzeňského centrálního obvodu, iniciátor vzniku Family Portů. „Chceme poskytnout veřejné prostory a finanční prostředky k zřízení míst, kde budou mít rodiče možnost přebalit své dítě, nakojit či ohřát příkrm nebo také k vybudování herních koutků na využití volného času dítěte,“ dodává.

O finanční prostředky na zřízení Family Portů mohou žádat příspěvkové a neziskové organizace, právnické či podnikající fyzické osoby.

„Finanční částku přidělenou z dotačního programu může žadatel uplatnit na úhradu nákladů souvisejících se zakoupením potřeb k přebalování a krmení dětí nebo zakoupením vybavení dětského koutku nebo dalších herních prvků,“ doplnil David Procházka, starosta plzeňského centrálního obvodu.

Kromě neziskových organizací mohou o dotaci požádat i různé komerční subjekty, tedy v případě, že se rozhodnou vybudovat dětský koutek se zázemím pro maminky s dětmi bez podmínky placení či konzumace prodávaného sortimentu.

„Tímto projektem chceme také vyjádřit podporu komerčním subjektům jako jsou kavárny a restaurace, které, až odezní covidová epidemie a s ní spojené restrikce, budou obnovovat svoji činnost a zapojením se do tohoto projektu mohou přilákat další klientelu,“ upřesňuje místostarosta Šec.

Dotace k podpoře vzniku sítě Family Port může být poskytnuta pouze v souladu s účelem dotačního programu a na základě souhlasu s registrací do sítě Family Portů na dobu nejméně
3 let. Další podmínkou je umístění stojanu s letáky a umožnění jejich doplňování, určení odpovědné osoby garantující čistotu a bezpečnost prostor a viditelné označení vchodových dveří logem služby Family Port.

„Myslím, že vznikem Family Portů alespoň symbolicky podpoříme covidem zasažené Family Friendly podniky a zejména zkvalitníme služby pro rodiny s dětmi. Chtěl bych vyzvat všechny, kteří by se v této nově vznikající síti chtěli angažovat, aby si prostudovali informace o tomto dotačním titulu na našich webových stránkách a své žádosti podávali od 16. listopadu. Čas mají do konce tohoto roku,“ dodal Stanislav Šec.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

22:28 Zlín: Technické služby slaví 30 let. Oslavy začnou v pondělí, na Den Země

Technické služby Zlín s. r. o, obchodní společnost statutárního města Zlína, si letos připomíná třic…