Plzeň: Betlém žáků 1. ZŠ zdobil reprezentační salony Pražského hradu

03.12.2019 13:59

Žáci a žákyně dětského školního parlamentu 1. základní školy Plzeň zvítězili se svým betlémem v soutěži, kterou vyhlásila Kancelář prezidenta republiky u příležitosti oslavy 100 let svého vzniku. Jejich betlém se tak stal součástí výzdoby při adventních dnech otevřených dveří reprezentačních prostor Pražského hradu ve dnech 30. listopadu až 3. prosince 2019.

Plzeň: Betlém žáků 1. ZŠ zdobil reprezentační salony Pražského hradu
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Za odměnu dostali pozvání Kanceláře prezidenta republiky na Pražský hrad, kam se vydali v pondělí 2. prosince. „V rámci prohlídky navštívili jinak nepřístupné reprezentační prostory Pražského hradu a procházeli místy, která jsou spjatá s činností prezidenta republiky. Obdrželi pamětní list Kanceláře prezidenta republiky a knihu Veritas vincit: 100 let Kanceláře prezidenta republiky. Ochutnaly také cukroví z prezidentské kuchyně na zámku v Lánech,“ popsala vedoucí tvůrčího kolektivu Andrea Kokošková. Soutěž se konala pod záštitou Kateřiny Zemanové.

„Přemýšleli jsme, jaký betlém se pokusíme vytvořit. Shodou okolností naše škola slaví letos 35. výročí. Chtěli jsme, aby obě tyto události měly nějakou spojitost, a tak nás napadlo vytvořit betlém z původního nábytku z doby otevření naší školy. Využili jsme židle, nástěnky i další materiál,“ popsala vznik díla Andrea Kokošková. Školní parlament tvoří v současné době 21 žáků 6. až 9. tříd.

Fotografie hotového betlému poslali tvůrci do Kanceláře prezidenta republiky, odkud přišel vzkaz, že jejich dílo v soutěži zvítězilo a bude vystaveno na Hradě. Kancelář ze stovky přihlášených betlémů vybrala pro výstavu 14 nejhezčích.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

22:08 Republikové finále Dětské porty bude opět hostit Kroměříž

Posedmé se do Kroměříže sjedou finalisté největší přehlídky dětské interpretační a autorské tvorby f…