Plzeň: Blik Blik se poprvé uskuteční kompletně v městské zeleni

22.01.2020 15:36

Šestý festival světla a umění BLIK BLIK se poprvé celý uskuteční v městské zeleni. Organizátoři pro rok 2020 zvolili jako lokaci Lobezský park a jeho okolí. Festival, který letos připadá na 27. a 28. března, představí celkem 14 instalací od tuzemských i zahraničních umělců a uměleckých projektů. Prvním oznámeným jménem je japonský tvůrce Yasuhiro Chida, který pro BLIK BLIK tvořil už v roce 2016.

Plzeň: Blik Blik se poprvé uskuteční kompletně v městské zeleni
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

„Uspořádat festival světla v parku je pro nás organizátory výzva. Současně si ale od nové lokace slibujeme, že zmizí fronty před vstupem u jednotlivých instalací,“ uvedla manažerka festivalu Petra Krákorová a doplnila: „Právě to totiž trápilo návštěvníky při loňském, rekordním, ročníku, na který dorazilo 50 tisíc lidí. V roce 2020 budou všechny placené instalace na jednom místě se společným vstupem.“ Neplacené instalace se objeví volně podél nově naplánované trasy.

Celkem 14 světelných instalací povede od Divadla ALFA, podél řeky Úslavy, přes Lobezský park až k Rolnickému náměstí – a také v opačném směru. Centrum festivalu bude právě v Lobezském parku. Ten prošel v roce 2018 celkovou obnovou podle projektu Tomáše Rákose a v loňském roce obdržel titul Asociace pro urbanismus a územní plánování v soutěži Stavba roku 2019.

První odhalenou instalací je Analemma japonského umělce Yasuhiro Chida. Jedná se o hustou síť tenkých nití natažených mezi stromy, která se tvoří zhruba 10 dní. Síť pak nese světlo a vytváří dojem hvězdného reje.

Další informace o festivalu budou postupně zveřejňovány ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

7:37 Děčín: Test směsného komunálního odpadu. Téměř polovinu objemu tvoří dále vytříditelné složky

Po několika měsících provedlo město Děčín spolu s technickými službami další test kontejneru na směs…