Plzeň: České filmy v partnerském Regensburgu zaujaly

12.02.2015 6:31

Promítání českých filmů v partnerském Regensburgu o druhém únorovém víkendu bylo úspěšné. Takzvané Pilsener Tage, které pro tamní zájemce připravili organizátoři festivalu Finále Plzeň v rámci projektu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015, byly hojně navštívené. „Nejvíce diváků se přišlo podívat na film Klauni a snímek režiséra Zdeňka Tyce Jako nikdy, který v roce 2014 získal na Finále Plzeň cenu mezinárodní i studentské poroty,“ sděluje Eva Veruňková Košařová, výkonná ředitelka festivalu. Film Jako nikdy byl promítán v rámci slavnostního zahájení akce a přijel ho uvést a s diváky po filmu diskutovat sám režisér Zdeněk Tyc a scénáristka Markéta Bidlasová. „Velmi dlouho si po filmu návštěvníci povídali rovněž s režisérem dokumentárního snímku Show! Bohdanem Bláhovcem,“ dodává Eva Veruňková Košařová.

Plzeň: České filmy v partnerském Regensburgu zaujaly
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Akci podpořili zástupci obou městských správ. Zahajovacího večera Plzeňských dnů se zúčastnil řezenský primátor Joachim Wolbergs a za Plzeň první náměstek primátora Martin Baxa. „Regensburg je naším partnerským městem už od roku 1993, ale také významným podporovatelem projektu Plzeň - Evropské hlavní město kultury. Podařilo se zorganizovat řadu zajímavých akcí, které budou obohacovat program roku 2015 v Plzni, ale i v Regensburgu. Prezentace českých filmů se vydařila a těšíme se na další zajímavé akce,“ prohlásil bezprostředně po projekcích Martin Baxa.

„České filmy měly v Regensburgu jen samé pozitivní ohlasy a návštěvníci se často dotazovali na další ročník. Za organizátory festivalu bychom v této akci rozhodně chtěli pokračovat i v dalších letech,“ podotkla Eva Veruňková Košařová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

19:06 Jablonec nad Nisou: Knihovna nakročila k moderní instituci

Městská knihovna Jablonec nad Nisou, p. o., uspěla v dotačním programu Veřejné informační služby kni…