Plzeň: Charita nutně potřebuje rýži, těstoviny a masové konzervy

15.03.2022 12:59 | Tisková zpráva

Diecézní charita Plzeň je nucena uzavřít na dva dny od úterý 15. do středy 16. března svůj šatník v Cukrovarské ulici 16 jak pro veřejnost, tak pro lidi příchozí z Ukrajiny. Nyní nutně do své potravinové banky potřebuje rýži, těstoviny a masové konzervy.

Plzeň: Charita nutně potřebuje rýži, těstoviny a masové konzervy
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Hmotnou pomoc pro charitu zajišťuje ve spolupráci s městem Plzní také Plzeňský Prazdroj. Tam je možné nosit pouze věci dle níže uvedeného seznamu. Charitní šatník tento týden stále nepřijímá ošacení.

„Důvodem pro nutné uzavření šatníku na dobu nezbytně nutnou, v tomto případě dva dny, je vyčerpání zásob ošacení během víkendu. Nyní je nutné doplnit další ošacení a připravit šatník na další výdej. Tedy například roztřídit oděvy dle velikostí a pohlaví,“ vysvětlila Iveta Lukešová, vedoucí Střediska sociální rehabilitace Plzeň a Humanitárního skladu Diecézní charity Plzeň.

Šatník Diecézní charity Plzeň je otevřen dnes, v pondělí 14. března, do 17 hodin. Znovu otevřen bude od čtvrtka 17. března v pracovních dnech od 9 do 17 hodin, o víkendech od 9 do 15 hodin.

„Diecézní charita Plzeň se zároveň nyní potýká s nedostatkem těstovin, rýže a masových konzerv. Za jejich přispění do Humanitárního skladu v Cukrovarské všem dárcům děkujeme,“ uvedla Tereza Landová, koordinátorka sociálních služeb Diecézní charity Plzeň. Sběr potravin probíhá v pracovních dnech od 9 do 17 hodin, o víkendech od 9 do 15 hodin.

Výdej potravin a drogerie poběží celý týden v Humanitárním skladu bez přerušení.

Sbírka hmotné pomoci v Plzeňském Prazdroji

Ve spolupráci Diecézní charity Plzeň, města Plzně a Plzeňského Prazdroje probíhá v areálu pivovaru sbírka hmotné pomoci.

Dárci mohou v současnosti nosit pouze tyto věci:

  • deky
  • peřiny, polštáře, povlečení
  • spacáky
  • ručníky
  • věci denní potřeby – hygienické pomůcky pro ženy, pleny, kapesníky
  • trvanlivé potraviny
  • hračky
  • nádobí
  • léky na běžné nemoci (k léčbě bolesti, rýmy, horečky)

„Věci prosíme noste do kinosálu v návštěvnickém centru Plzeňského Prazdroje v pracovní dny od 12 do 18 hodin,“ uzavřela Iveta Lukešová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

porodnost

Paní Schillerová, nemyslíte, že alfou a omegou zvýšení porodnosti je kromě toho, co píšete hlavně zvýšení životní úrovně občanů ČR a zvýšení mezd? A jestli si to myslíte, máte i plán, jak toho docílit? A co jste proto udělali dosud - třeba za období, kdy jste byli ve vládě a třeba vy sama jste byla ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

7:37 Jihlava: Město podpořilo pacienty s roztroušenou sklerózou

Na parkánu v ulici Hradební ode dneška rostou slunečnice. Zástupci vedení města, neziskové organizac…