Plzeň: Dopravní podnik vyhlásil další podmíněnou amnestii pro černé pasažéry

11.12.2020 14:51

Už druhou podmíněnou amnestii pro černé pasažéry vyhlásily v letošním roce Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP). Cestující přistižení revizory bez platného jízdního dokladu mají šanci si místo pokuty zakoupit předplatné v délce alespoň tří měsíců.

Plzeň: Dopravní podnik vyhlásil další podmíněnou amnestii pro černé pasažéry
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Pracovníci přepravní kontroly rozdali v pondělí 7. prosince spolu s vypsanými pokutami 63 voucherů ve vizuálu kampaně Nemám černý svědomí. V případě, že se černý pasažér prokáže tímto poukazem a nabitým předplatným v minimálním rozsahu na 93 dnů v doplatkové pokladně přepravní kontroly, zaplatí pokutu pouze ve výši 40 korun. Amnestii je možné využít stejně jako v minulosti do 15 kalendářních dnů poté, co byl cestující přistižen při jízdě načerno.

„Amnestie realizujeme pravidelně od roku 2013, a to proto, že věříme, že i černí pasažéři by měli dostat druhou šanci a stát se tak našimi dlouhodobými zákazníky,“ uvedl Roman Zarzycký, první náměstek primátora a předseda představenstva PMDP. „Jsme velmi rádi, že se nám daří s některými z nich najít společnou cestu,“ dodal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

22:09 Bohumín letos vrátí nájemníkům rekordní sumu na přeplatcích

Dobrá zpráva pro peněženky téměř čtyř tisíc nájemníků městských bytů. Radnice jim vrátí rekordní pře…