Plzeň: Festival tanec Praha roztančí plzeňskou Moving Station

06.06.2020 18:33

Přehlídka současného tance domácí i evropské provenience zavítá do západočeské metropole také letos. Plzeňská část mezinárodního festivalu Tanec Praha se uskuteční mezi 8. až 26. červnem. Na programu budou čtyři představení a jeden happening.

Plzeň: Festival tanec Praha roztančí plzeňskou Moving Station
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

Už v pondělí 8. června od 19 hodin je v Moving Station na Jižním Předměstí na programu inscenace Jáma lvová performerek Sabiny Bočkové a Johany Pockové. Ve svém pohybovém představení se zamýšlejí nad rolemi vůdců a obětí, nad populismem i nad manipulací. Ve stejném čase a na stejném místě uvede 15. června slovenský soubor BOD.Y představení s názvem Adrena Axis, které se zamýšlí nad stresem, jenž přináší současná společnost.

Francouzská tanečnice Cécile Da Costa pak 18. června v Moving Station zatančí v inscenaci Rosalyne, jež je o ženě, která chce být neviditelná.

Vstupenky jsou v předprodeji v síti GoOut.cz ZDE. Základní cena je 220 korun.

Zdarma přístupné však je poslední festivalové představení, které bude na programu 26. června od 17 hodin na Habrmannově náměstí v Plzni na Doubravce. Inscenace LEGOrytmus je inspirována olympiádou, spartakiádou i aerobikem.„Uskuteční se také taneční happening, kterého se mohou Plzeňané aktivně zúčastnit. Zájemci se sejdou ve středu 10. června v 15:30 hodin v Moving Station,“ uvedla za organizátory plzeňské části festivalu Eva Kraftová. „Tam je čeká společný nácvik happeningu s názvem The NELKEN-Line Baussch. Pomocí čtyř gest se naučí vyjadřovat čtyři roční období,“ vysvětlila Eva Kraftová a dodala, že představení pak společně odehrají ve středu 10. června v 17:30 hodin v centru města.

Plzeňskou část festivalu Tanec Praha podpořilo také město Plzeň.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

19:06 Ústí nad Labem: Cyklobus z Labské stezky bude jezdit i tento rok

Využijte možnost bezplatné přepravy z Labské stezky přes Klíši a Bukov na Severní Terasu.