Plzeň: Grantovou podporu mohou získat komunitní centra, která se zapojí do Evropského dne sousedů

17.02.2015 10:00

Po loňském roce, kdy se Plzeň poprvé úspěšně připojila ke stovkám evropských měst slavících Den sousedů, se letos akce uskuteční jako dvoudenní v termínu od 30. do 31. května. Vedle sousedských večeří a netradičních procházek s pamětníky se stejně jako loni na řadě míst otevřou takzvaná Ohniska, kde jednotlivá komunitní centra představí své aktivity.

Plzeň: Grantovou podporu mohou získat komunitní centra, která se zapojí do Evropského dne sousedů
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Ta, která mají zájem Ohnisko vytvořit, mají šanci získat finanční prostředky. V těchto dnech byla vyhlášena otevřená výzva na grantovou podporu pro všechny, kteří mají zájem programové Ohnisko vytvořit.

„I letos chceme v rámci Evropského dne sousedů podpořit komunitní centra a jejich aktivity, a pomoci tak k jejich zviditelnění pro jejich potenciální návštěvníky i po zbytek roku. Po loňské zkušenosti jsme se rozhodli podporovat spíše dění poblíž existujících komunitních center než nová místa, která v průběhu roku žádné aktivity nenabízí,“ říká Soňa Rychlíková, manažerka Plzně 2015.

V rámci výzvy na podporu programových Ohnisek bude rozděleno celkem 300 tisíc korun, maximální možná výše příspěvku je 30 tisíc korun pro jednoho žadatele. Na výzvu k žádosti o grantovou podporu je třeba odpovědět do 5. března 2015. Všichni zájemci o podání žádosti mohou využít konzultační schůzku ve středu 18. února od 18 hodin v kulturním domě Peklo, kde se dozví potřebné informace a mohou tu i nadnést své nápady a případné dotazy.

Evropský den sousedů je jednou z hlavních částí programu Plzeň – Evropské hlavní město kultury 2015. V loňském roce se na programové části Ohniska aktivně podílelo kolem 50 pořadatelů z dvaceti plzeňských organizací.

Více informací o grantové výzvě je k dispozici na www.evropskydensousedu.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: plzen.eu

Opravdu máte čisté svědomí?

Dobrý den, opravdu vám přijde OK přijít k titulům tím, že publikujete v podezřelých časopisech nebo v těch, v jejichž vedení jste sám seděl? To vám přijde v pořádku? Dosud jste na mě působil jako morální autorita, ale teď už si to o vás nemyslím

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

11:33 Cheb: Ve středu bude na zimáku a v jeho okolí probíhat cvičení

V okolí zimního stadionu budou rozmístěny hlídky, které budou řídit dopravu i pohyb osob