Plzeň: Hokejový dorost je mistrem extraligy, o titul bojují i junioři

25.04.2022 6:27 | Tisková zpráva

Mladí hokejisté HC Škoda Plzeň slaví zlatou sezonu, ve finálových utkáních porazili pražskou Spartu a stali se mistry dorostenecké extraligy. Přestože předchozí série play-off zvládli plzeňští dorostenci bez ztráty jediného zápasu, ve finále na čtyři vítězná utkání museli opravdu bojovat. První mečbol svěřenci Petra Kořínka na vlastním ledě nevyužili, na ledě soupeře to ale vypadalo jinak. Utkání bylo velmi dramatické, výsledek přišel až v prodloužení, kdy zlatý gól vstřelil Adam Benák. HC Škoda Plzeň se tak stal minulý týden mistrem dorostu pro sezonu 2021/2022.

Plzeň: Hokejový dorost je mistrem extraligy, o titul bojují i junioři
Foto: Libor Sváček, archiv MCU.cz
Popisek: Plzeň

„Myslím, že jsme viděli opravdu nádherný zápas. Je super, že se hraje finále na čtyři vítězné zápasy. Kluci se můžou naučit hrát hokej a pořádně si ho osahat. Je to pro ně neskutečná zkušenost. Moc bych chtěl poděkovat mému kolegovi Frantovi Bombicovi, který udělal obrovský kus práce a moc mi pomohl. To samé Michal Dvořák, který je velký hecíř. Utvořili jsme perfektní trio. Moc klukům děkuji. Když podobně budou pracovat všichni, nemám strach o náš český hokej,“ řekl trenér dorostu Petr Kořínek.

Ze zisku medaile se raduje i další plzeňský celek. Indiáni v kategorii devátých tříd vybojovali na Mistrovství České republiky bronz. A velkou naději na zisk ligového titulu mají i hokejoví junioři. Ve čtvrtek 21. dubna sehráli v plzeňské Logspeed CZ Aréně čtvrtý finálový duel s Libercem. Na série tak vedou 3:1 a od zisku zlaté medaile je dělí poslední vítězství. V plánu je tak prozatím pátý finálový zápas, který se odehraje v neděli 24. dubna od 17 hodin v Liberci.

Vybojované hokejové tituly jasně potvrzují, že Plzeň má širokou základnu kvalitních hráčů a současně takové podmínky, díky kterým mohou mladí sportovci rozvíjet svůj talent.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

7:37 Zlín: Škola na Okružní se i nadále pyšní přívlastkem „volejbalová“

ZŠ Okružní na Jižních Svazích se stále pyšní přívlastkem Partnerská škola Českého volejbalového svaz…