Plzeň: Hradiště oslaví sto let od založení sokola, chystá i dětský den

24.05.2019 17:11

Plovárna v Hradišti bude v sobotu 1. června dějištěm oslav stého výročí vzniku TJ Sokol Plzeň – Hradiště. Součástí oslav bude Dětský den a křest nové knihy HRADIŠTĚ – střípky z historie a současnosti.

Plzeň: Hradiště oslaví sto let od založení sokola, chystá i dětský den
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Oslavy odstartuje slavnostní průvod členů sokola a zástupců jednotlivých oddílů vedený historickým hasičským vozem s koňmi. Průvod vyrazí za doprovodu živé muziky ve 13:30 hodin ze Slovan a od Nepomucké třídy zamíří do Hradiště.

Ve 14 hodin začnou oslavy na hlavním pódiu u Plovárny Hradiště, hudebního programu se ujmou především místní hudební uskupení a kapely.

Zároveň na louce za náhonem vypukne Dětský den, tradičně v režii Sboru dobrovolných hasičů Hradiště a oddílu Kometa Pionýrské skupiny Homolka. Na děti čeká bohatý program, soutěže, ceny a také obří nafukovací skluzavka, bungee trampolína a další atrakce.

„V 17 hodin odstartuje slavnostní ceremonie, při které oceníme významné členy sokola a také lidi, kteří se zasloužili o rozvoj Hradiště. Všichni ocenění získají pamětní plakety a knihu k výročí sto let Sokola Hradiště, která bude v rámci oslav představena,“ uvedl Jan Horny, předseda Sokolu Hradiště.

Oslavy budou pokračovat bohatým doprovodným programem, v němž nebude chybět například seskok parašutistů v 18 hodin nebo přátelské fotbalové utkání. Od 19:00 do 22:30 hodin je připraven večerní program. Slavnostní den v Hradišti zakončí přibližně ve 22:30 hodin velký ohňostroj.

Po celý den bude v sokolovně probíhat výstava fotografií z historie Sokola Plzeň-Hradiště.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

Neutíkáte od problému?

Na vyřešení důchodové reformy jste měli dost času, když jste byli ve vládě, a to i ještě před covidem. Nepřišli jste s ničím a teď o ní nechcete ani s koalicí jednat, ale jak chcete i do budoucna prosadit nějakou zásadní reformu, když už teď se zdají jednání ve slepé uličce? Já mám obavu, že se jako...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

22:28 Zlín: Sdílená kola nextbike frčí. Loni na nich Zlíňané dvakrát objeli zeměkouli

Město Zlín se může pyšnit úspěšnou sezónou bikesharingu v roce 2023, jak naznačují nově zveřejněná d…