Plzeň: K prostoru Americká-Sirková se můžete vyjádřit do konce června

22.06.2018 19:46

Ve středu 20. června představili městští architekti přímo v terénu před bývalým Priorem návrh revitalizace prostoru Americká – Sirková. Útvar koncepce a rozvoje města Plzně daným setkáním, jehož se zúčastnilo několik desítek občanů, nekončí se zjišťováním názorů, přání a představ občanů o daném prostoru.

Plzeň: K prostoru Americká-Sirková se můžete vyjádřit do konce června
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Až do konce června se zájemci k řešenému území, jenž je vstupní bránou do města, mohou vyjádřit v online dotazníku na webu ZDE. Došlé názory pomohou městským architektům při dopracování studie, která bude následně zveřejněna na webu ZDE.

„Řešený veřejný prostor je ústředním místem nejen lokality Americká – Sirková, ale i jedním z hlavních veřejných prostor celé centrální části Plzně. Každodenně sem vedou kroky více než 30 tisíc lidí, kteří přicházejí v obou směrech z rušné obchodní třídy, hlavního vlakového nádraží, historického centra či mimořádně navštěvovaného místního pivovaru a fotbalového stadionu. Současný stav místa je natolik nevyhovující, že revitalizaci nelze odkládat,“ vysvětlil Jaroslav Holler, architekt Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Na základě analýzy území byly definovány čtyři cíle rozvoje prostoru křižovatky Americká – Sirková:

  • Důstojná brána do města
  • Dobrá adresa
  • Moderní přestupní uzel
  • Bezpečnost a udržitelnost

Více informací naleznou zájemci na webové stránce Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně (ZDE) a v letáku Plánovacím dnem nekončíme (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

22:09 Bruntál: Stavba opěrné zdi pod autobusovým stanovištěm je prakticky dokončena

Práce na rekonstrukci autobusového stanoviště pod Společenským domem se blíží k svému završení, auto…