Plzeň: K prostoru Americká-Sirková se můžete vyjádřit do konce června

22.06.2018 19:46

Ve středu 20. června představili městští architekti přímo v terénu před bývalým Priorem návrh revitalizace prostoru Americká – Sirková. Útvar koncepce a rozvoje města Plzně daným setkáním, jehož se zúčastnilo několik desítek občanů, nekončí se zjišťováním názorů, přání a představ občanů o daném prostoru.

Plzeň: K prostoru Americká-Sirková se můžete vyjádřit do konce června
Foto: plzen.eu
Popisek: Plzeňská radnice

Až do konce června se zájemci k řešenému území, jenž je vstupní bránou do města, mohou vyjádřit v online dotazníku na webu ZDE. Došlé názory pomohou městským architektům při dopracování studie, která bude následně zveřejněna na webu ZDE.

„Řešený veřejný prostor je ústředním místem nejen lokality Americká – Sirková, ale i jedním z hlavních veřejných prostor celé centrální části Plzně. Každodenně sem vedou kroky více než 30 tisíc lidí, kteří přicházejí v obou směrech z rušné obchodní třídy, hlavního vlakového nádraží, historického centra či mimořádně navštěvovaného místního pivovaru a fotbalového stadionu. Současný stav místa je natolik nevyhovující, že revitalizaci nelze odkládat,“ vysvětlil Jaroslav Holler, architekt Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně.

Na základě analýzy území byly definovány čtyři cíle rozvoje prostoru křižovatky Americká – Sirková:

  • Důstojná brána do města
  • Dobrá adresa
  • Moderní přestupní uzel
  • Bezpečnost a udržitelnost

Více informací naleznou zájemci na webové stránce Útvaru koncepce a rozvoje města Plzně (ZDE) a v letáku Plánovacím dnem nekončíme (ZDE).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

11:33 Pardubice: Společné jednání rad. Město s krajem si vycházejí vstříc

Některé projekty v krajském městě se neobejdou bez dobré spolupráce a komunikace mezi krajem a měste…